Den 41 år gamle kvinnen ble nylig dømt for flere kriminelle forhold i Bergen tingrett. Det hele startet med et innbrudd i Gerhard Grans vei 13. mars 2011.

Nektet for stoffet

Sammen med en bekjent tok hun seg inn i en bolig og stjal smykker, videokamera, rødvin og champagne. Da de hørte sirener, forlot de stedet i bilen de disponerte, men ble tatt av politiet like etter.

Da de ransaket bilen, fant de et nett med 43 gram amfetamin. Det tilhørte kvinnen.

Selv avviste hun at narkotikaen var hennes, og mente at noen hadde lagt stoffet oppe i nettet. Retten trodde ikke på henne, og viste blant annet til at nettet inneholdt nøklene hennes.

Kvinnen er også dømt for å ha stjålet en jakke til nesten 4000 kroner og et par sko til nesten 1700 kroner i to butikker i Bergen sentrum.

Frifunnet for ruskjøring

Kvinnen var også tiltalt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand etter å ha blitt tatt av politiet den aktuelle dagen etter innbruddet, men ble frifunnet for dette.

I retten forklarte hun at hun hadde fått i seg et gram med amfetamin like etter at hun ble tatt av politiet. Retten mener det ikke kan utelukkes at kvinnen var edru da hun ble stanset av politiet, og ble påvirket av narkotikaen hun hevder hun inntok etterpå.

Hun er dømt til seks måneder betinget fengsel. Det betyr at hun slipper å sone straffen, dersom hun holder sin sti ren de neste to år. Ifølge dommen har kvinnen slitt med rus, men har nå holdt seg rusfri i ett år.

Dessuten har hun ikke begått kriminalitet siden hun ble tatt i mars 2011.