TRULS SYNNESTVEDT

– Hvorfor ikke, sier Even Knudsen (18). Han går på Bergen Handelsgymnasium og spiller amerikansk fotball. I dag stiller han på skolen med blåsvart hår med ekstra blått i tuppene.

– Menn har mye å gå på i hårveien, sier Signy Dame Fotland. I 2. etasje i salongen i Vestre Torggate har hun innredet et slags chambre separé for mannehår.

For å følge tendensen i tiden, som det heter.

For det er definitivt slutt på den tiden da en manneklipp handlet om en saks og et dusin kondomer.

– Stadig flere menn ønsker for eksempel en hodebunnsmassasje, og stadig flere tør be om en kur for tørr hodebunn eller flass, sier Dame Fotland.

Derfor har hun tatt mannen i håret og innredet en etasje i salongen for «men only».

– Kanskje den første salongen i Bergen med egen avdeling for menn, antyder hun.

Forbildet er Østens tradisjoner, med kroppspleie som kiler sjelen.

Spent Pedersen – Nå er jeg spent på hva konen sier, myser Sjøforsvarets Trygve Pedersen (32). Han sitter med grønn glinsende folie i håret og lurer på hvilken farge som vil dukke opp under folien når frisør Anniken Valler (21), rødtopp for anledningen, snart skal avduke ham.

– Jeg har bestilt litt blondt i tillegg til det naturlige brune, forteller han.

– Helt flott at dere mannfolk gjør sånt som dette, sier frisør Anniken. Hun er også oppdatert på tidens mannefrisyrer. Ifølge hennes rapport skal det fremdeles skal det være litt rufsete og en tendens til litt mer hår enn før. Og skrekk og gru, hockeyfrisyren er på vei inn i hårmoten igjen. Bakveien, antakelig.

Til dem som er tynn i håret og opererer med munkefrisyre, har Anniken bare ett råd: – Klipp deg snau all over. Mye tøffere.

Kjekk ung mann! Flere håndfuller med peanøtter, flere tebrød og flere artikler i «Men's Health» senere ser Pedersen seg selv for første gang i livet med blonde lokker.

– For en kjekk ung mann, utbryter han, setter sykkelhjelmen på sitt masserte hode og tar strake veien rett hjem til fru Elisabeth.

Til dommen.

FARGERIKT: Hodebunnsmassasje og ny hårfarge er en bra start på uken. Terje Pedersen nyter behandlingen hos rastadamen Sharon Shahidi.