Da streikevaktene ved Tertnes videregående skole kom på vakt i dag tidlig, hadde de fått uventet selskap.

— Lærerne lo godt da de så oss. Kontordamene snudde seg og så rart på oss. Noen begynte å le. Gymlæreren vår synes det bare var tøft. Lærere satte seg ned og slo av en prat med oss, sier Didrik Færøvik Johannessen. For mens skolen egentlig er tømt for elever på grunn av lærerstreiken, hadde Didrik og medelevene Alexander Mjøs og Sondre Nødtvedt slått opp telt rett utenfor skolen og sovet der i natt. Da lærerne kom i dag tidlig, litt i seineste laget til første streikevakt ifølge Didrik, satt de tre utenfor teltet og ventet.

Misliker streik

— Vi synes ikke noe om streik midt i eksamenstiden. Det er noen som trenger et løft med en eksamen, å vise seg frem i fag de til vanlig ikke er så sterke i, sier Didrik Færøvik Johannessen. Derfor bestemte de tre kameratene seg for å gå til streik mot streiken. Målet var å få lærerne til å ombestemme seg slik at eksamen kunne bli avholdt som vanlig i dag.

— Også ønsket vi å tulle litt med lærerne, sier Færøvik Johannessen og ler.

Didrik og Alexander skulle egentlig hatt skriftlig eksamen i fransk i dag.

— Men nå har vi nettopp fått den triste beskjeden om at det dessverre ikke blir noe eksamen på oss i dag, sier Færøvik Johannessen til bt.no klokken halv ni fredag morgen. Da er han i ferd med å pakke sammen teltet.

Burde hatt eksamen

— Helt ærlig, skulle du ønske du skulle hatt eksamen i dag?

— Helt ærlig, nei. Men for karakterene mine i fransk sin skyld, ja.

— Hva skal dere gjøre i stedet i dag?

— Vi skal jobbe. En av oss skal jobbe på bakeri og to skal male hus.

— Hva tenker dere om streiken fremover?

— Den blir langvarig. Det er bare å begynne å tenke sommerferie.

Hva synes du om streiken? Si din mening her.