Klokken 09.10 fikk Hovedredningssentralen melding om at en cabincruiser var i brann og hadde gått ned ved øyen Hidle i Klosterfjorden i Kvinnherad kommune.

– En redningsaksjon er satt i gang. Et Sea King helikopter er på stedet og båter deltar også i letingen, sier redningsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen til bt.no.

Leter etter overlevende

Det skal være en 30 fots plastbåt som har tatt fyr. Den er gått ned og det er lite vrakrester å se. Det letes etter overlevende i fjorden.

Fergen «Odda» og hurtigbåten «Tranen» har deltatt i søket, men skal nå være tilbake i ordinær rute. De har satt en mindre båt på vannet. Brannbåt fra Stord og Kvinnherad er også sendt til stedet.

Litt etter klokken 10.30 hadde redningshelikopteret avsluttet sitt søk, og dykkerne er på vei tilbake til Haugesund. Det er mellom 100 og 180 meter dypt i området — for dypt for dykkersøk.

Kystvaktskipet KV «Tor» er nå på vei til området.

– Det letes nå på ulykkesstedet. Kystvakten er på vei fra Haugesund. De har miniubåt om bord, sier Øversveen.

– Så lettbåt forlate båten

– Politiet har fått en vitneobservasjon, om en liten båt eller lettbåt som var på vei bort fra havaristen etter at den tok fyr, sier avdelingsdirektør Jarle Øversveen ved Hodvedredningssentralen til bt.no.

Det er et vitne på Halsnøy som skal ha observert en lettbåt med påhengsmotor på vei bort fra havaristen etter at den tok fyr. Båten gikk i retning Klosterneset på Halsnøy.

Venter på Kystvakten

  • Noen båter er fremdeles på plass i søkeområdet. Det venter på Kystvakten som har med miniubåt. De kan gå ned og prøve å finne båten og eventuelle forulykkede, sier lensmann Sigurd Børve i Kvinnherad til bt.no.

En regner med at havaristen ligger på om lag 60 meters dyp.

– Meld dere til politiet

– Vi har avhørt et vitne som har sett en båt forlate stedet ved havaristen. Båten kjørte nordover. Vi ber innstendig de som var i båten kontakte politiet, lensmann Børve.

– Hvorfor tror du ikke de har gjort det?

– Det vil jeg ikke spekulere i, sier lensmannen.

Mystisk båtslep fra Leirvik

– Et vitne har meldt at en båt ble slept ut fra Leirvik havn klokken fem i morges, sier lensmann Svein Børve til sunnhordland.no.

Politiet ønsker kontakt med dem som gjorde dette slepet, eller så det.

Saken oppdateres.

Ove Olderkjær
Ove A. Olderkjær