— Jeg vil stille gjerningsmannen til ansvar, sier Wesøe om voldsepisoden 16. september i år.

Kristiansand-mannen var i Bergen på en konferanse med Aleneforeldreforeningen. Etter å ha spist ute og tatt en tur på Zachen, skulle Wesøe og kollegaen Knut Ove Sørensen tilbake til hotellet for å hvile ut til møtet dagen etter.

I løpet av den korte turen tok kvelden en dramatisk vending. Selv husker ikke Wesøe så mye av slaget som sendte ham i bakken.

- Angrepet bakfra

— Det første jeg husker, er at Knut Ove vasker blod fra ansiktet mitt på hotellet, sier han.

Sørensen sier at angrepet kom fullstendig overraskende.

— Vi hadde akkurat passert Vågen pub og så en dame som tilsynelatende gikk alene. Plutselig kom det en kar som hoppet på Johnny bakfra så han gikk i bakken. Han traff bakken med hodet og begynte å blø fra ansiktet. Mannen prøvde å gå løs på Johnny igjen, men jeg klarte å stoppe ham og spurte hva han holdt på med, sier Sørensen.

Han forteller at mannen beskyldte dem for å ha klådd på damen hans.

— Vi hadde ikke sett noen av dem før og var ikke engang i nærheten av henne. Jeg skal ikke påstå at mannen var ruset på noe mer enn alkohol, men tanken slo meg, sier Sørensen.

«Kom da, Fredrik», skal kvinnen ha ropt til mannen før paret forsvant.

— Bortsett fra det aner jeg ikke hvem han er, sier Sørensen. Han tok med seg Wesøe til hotellet, vasket ham og fikk ham til legevakten.

Se vår Facebook-side om 112-prosjektet.

- Hjernerystelse

Fra legevakten gikk turen til Haukeland universitetssjukehus hvor Wesøe ble innlagt i to døgn. Først da kunne han reise tilbake til Kristiansand.

— Det ble konstatert hjernerystelse og brudd i neseroten. Jeg føler meg fortsatt uvel og trøtt og er sykmeldt fra jobben. Før kunne jeg kjøre fra Kristiansand til Oslo i ett strekk, nå må jeg hvile meg etter tre kvarter. Jeg plages av hodeverk og døsighet, sier Wesøe, som vanligvis arbeider som byggmester. Som selvstendig næringsdrivende fikk han ikke lønn de første 16 dagene av sykmeldingsperioden.

Han sier han fikk beskjed etter bare noen dager om at saken kom til å bli henlagt hvis det ikke kom inn nye opplysninger.

— Det synes jeg var litt tidlig. Det var en kjip melding å få. Samtidig vet jeg ikke om politiet kan gjøre så mye mer, når de bare har fornavnet og beskrivelsen å gå etter. De sier det ikke finnes kameraovervåking akkurat der vi var, sier Wesøe.

Nå utlover han dusør på 10.000 kroner til den som gir opplysninger som fører til at gjerningsmannen blir tatt.

— Jeg ga beskjed om at jeg kom til å utlove dusør og synes kanskje de burde ventet med henleggelsen til vi så om det kom noe respons. Det er skummelt at slike personer ferdes i byen. Dette handler om retten til å ferdes trygt uten å bli utsatt for blind vold, sier han.

- Dusør opp til ham

Wesøe håper å komme seg tilbake i arbeid snart, men sier skadene etter voldsepisoden preger hverdagen.

— Jeg får ta det rolig i begynnelsen og håper det går seg til etter hvert. Men jeg vil at den som gjorde dette, skal bli tatt. Neste gang kan det være deg eller en av dem du er glad i. Det er bare flaks at det ikke gikk utrolig galt med meg, sier han.

Politiadvokat Eli Valheim ved volds- og sedelighetsseksjonen på Bergen sentrum politistasjon sier saken ble henlagt på grunn av manglende opplysninger om gjerningsmannen.

— Vi hadde veldig lite å gå på med bare en generell beskrivelse og et fornavn. Med en mer detaljert beskrivelse og overvåkingsbilde ville situasjonen vært annerledes, sier Valheim.

Hun sier politiet ikke har noe synspunkt på om det er en god idé å utlove dusør i slike saker.

— Hvis fornærmede ønsker det, så er det opp til ham. Det er noe han selv må ta stilling til.

SLIK SÅ HAN UT: - Jeg føler meg fortsatt uvel og trøtt og er sykmeldt fra jobben, sier Johnny Wesøe.
PRIVAT