Sex-skytset på sms skal ha blitt en besettelse for 26-åringen. Til politiet har mannen forklart at han sendte sex-meldinger til 10-15 jenter. Dersom de ga respons, ladet han opp mobilkortene deres gratis.

Mannen jobbet på bensinstasjon, og hadde dermed fri tilgang til ladekort. Ifølge Indre Sogn tingrett har en revisor regnet ut at 26-åringen gjennom mobilsvindelen loppet bensinstasjonen for til sammen 170.000 kroner.

Selv mener han det riktige beløpet er 50.000 kroner, men tingretten ikke er i tvil om at det er langt over 100.000 kroner.

Fikk bonus for verving

Involverte jenter har forklart at sex-praten startet grytidlig om morgenen og fortsatte hele dagen.

En har fortalt at hun i snitt fikk mellom 30 og 40 meldinger pr. dag. Da jenten vitnet i retten, anslo hun at mobilen hennes var ladd for utrolige 100.000 kroner fra 1999 til 2003.

Jenten har også forklart at hun fikk bonus dersom hun «vervet» andre jenter.

Da jenten byttet videregående skole, oppdaget hun plutselig at «alle» de nye skolevenninnene fikk identiske mobilforsyninger fra sms-mannen.

Minst 24 navngitte jenter skal være involvert. En annen jente har gitt likelydende forklaring. Hun mener å ha fått ladete mobilkort til en verdi av 30.000 kroner.

Bryr seg ikke om alderen

Hva besto så sms-sexen av? Det vet ikke politiet.

— Vi har etterforsket svindelen, og ikke sex-samtalene som er beskrevet i dommen. Disse er ikke politianmeldt, sier politiadvokat Arne Roti til bt.no.

— Så det er ikke snakk om mindreårige jenter?

— Alderen har vi ikke vært så opptatt av. Vi har fokusert på å få til en dialog med jentene. Men jeg legger til grunn at de er over den seksuelle lavalder.

Familiefar

Det var ikke bare mobilkort servicemannen kastet seg over. Bilolje, magasiner og tobakk skal også ha forsvunnet fra hyllene på bensinstasjonen.

26-åringen ble avslørt da arbeidsgiveren hadde fått mistanke om omfattende svinn. Arbeidsgiveren har ikke krevd erstatning, og tiltalte har sagt han skal gjøre opp for seg.

Tingretten har dømt mannen til 120 dager betinget fengsel og en bot på 6000 kroner.

Retten legger i formildende retning vekt på at det gikk lang tid før saken havnet i retten, og at det dreier seg om en familiefar i etableringsfasen.