— Jeg har lyst til å ta min del av permisjonen og være en stund hjemme med babyen. Men det spørs om vi har råd og tid, sier Rolf Eldevik (27), hovedfagsstudent i filosofi ved Universitetet i Bergen.

Permisjonspenger

Samboer Unn Bøckmann (26) ble ferdig cand.mag. til jul. Det siste halvåret har hun jobbet for å tjene opp permisjonspenger. Terminen er om seks dager, magen er stor og flott. Jordmoren har fortalt at det sannsynligvis er en jente der inne.

— Et vennepar sa at det ikke er bare idyll å være student og foreldre. Det kan være ganske tøft økonomisk, forteller Rolf Eldevik.

Store lån

Han har mye lån etter mange års studier. Derfor vet ikke samboerparet om de kan ta seg råd til å dele på permisjonen. Helst bør han bli ferdig med studiene så fort som mulig. Men hvis fødselsstipendet fra Lånekassen er stort nok, ja da kan det hende han tar en måned eller to av permisjonen.

— Vi har ikke diskutert det ennå, vi får ta det når babyen kommer, sier Unn Bøckmann. – Det er mange fordeler med å være student og foreldre. Jeg er mer fleksibel enn dem som er i vanlig jobb, kan ta lange morgener hjemme og jobbe mest når babyen sover, sier Rolf Eldevik.

BABY UNDERVEIS: Rolf Eldevik og Unn Bøckmann venter barn om få dager. Får de råd, tar Rolf pappapermisjon med stipend fra Lånekassen.
FOTO: HELGE HANSEN