Klokken ni tirsdag morgen i 14 etasje i Bergen Rådhus. Varaordfører Trude Drevland starter møtet i Forretningsutvalget i Bergen kommune.

Forretningsutvalget har et overordnet ansvar for å tilrettelegge og samordne aktivitetene i bystyret og bystyrets organer.

Mandagens planking på bystyrets talerstol kunne vært et tema under eventuelt.

Ni minutter senere er møtet over. Drevland takker toppolitikerne for møtet og ønsker dem god tur ut i det som kan bli en sjelden bergensk soldag.

Plankingen blir ikke nevnt med et ord.

Vi spør Venstres Hans-Carl Tveit hva han tenker dagen derpå.

— Jeg angrer ingenting! Og responsen har vært enormt positiv, du aner ikke hvor mange kommentarer jeg fikk på vei hjem fra bystyrets møte i går, sier Tveit.

Vi er med ham inn på kontoret i rådhusets 13 etasje. I løpet av gårsdagen hadde han fått mellom 60 og 70 e-poster om planklingen. Bare én var negativ.

- Du føler ikke at du undergraver bystyrets verdighet med slike stunt?

— Nei, dette skjedde i matpausen. Jeg ville jo aldri gjort dette midt i møtet. Klart jeg har tenkt en del på dem som setter seg i en farlig situasjon med plankingen sin, men det går jo an å ta morsomme bilder uten at det er farlig. Du klarer ikke å forandre ungdommens oppførsel med en pekefinger, da er det bedre å oppfordre til morsomme stunt, mener Tveit.

Hva synes du om politikerens planking? Del gjerne dine tanker med oss.

ANGRER? JEG?: Politiker Hans-Carl Tveit har nesten bare fått positiv respons på mandagens planking.
PÅL ENGESÆTER