Det gjelder Trond Tystad, Anne Gine Hestetun, Helen Nordeide Fløisand og Nils Arild Johnsen. Byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsen fortsetter som kommunalråd.

Skolebyråd Anne Gine Hestetun nyter ettersommeren i Roma mens hun tygger på hva mer høsten skal bringe:

— Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skal gjøre fremover. For øyeblikket vurderer jeg flere konkrete jobbtilbud og andre muligheter, sier den tidligere linjedirektøren i Fjord Line og legger til at hun er meget komfortabel med situasjonen:

— Jeg er faktisk så enkel at jeg gleder meg, ler Hestetun.

Helen Nordeide Fløisand KrFs byråd for helse og sosial er på vei ut av politikken - uten å vite hva morgendagen skal bringe.

Stillingen som oversykepleier ved Betanien psykiatriske senter sa Fløisand opp av habilitetsgrunner da hun ble byråd. Da hadde hun allerede hatt permisjon i seks år - fire år som gruppeleder i bystyret og to år som fylkesvaraordfører.

Trond Tystad har ambisjoner om å nå høyt og langt i sitt etter-byråd-liv: I januar skal han til topps i Andesfjellene - mer enn 7000 meter over havet.

— Ut over det vet jeg lite om hva jeg gjør fremover, sier Aps finansbyråd.

Hans sivile jobb hos fylkesmannen er for lengst oppsagt. Formelt er Tystad utdannet elektroingeniør.

I opposisjon har Ap utsikt til to heltids politikerstillinger. De er øremerket for Anne-Grete Strøm-Erichsen og Terje Ohnstad, nummer en og to på Ap-listen.