KRISTIN VON STRENG

— Halloen Odin!

En sliten sjel blir godt mottatt av fire blide pensjonistfruer på Kafé Magdalena i Kong Oscarsgate. Frivillige kvinner og noen få menn sørger for at kafeen i Kirkens Bymisjon kan holde dørene åpne også i påsken.

Odin er litt usikker på om han kommer til å benytte seg av påsketilbudet enda.

— Eg vet ikke hva jeg skal. Eg ve'kkje love og lyge, sier han.

— Men vet du kor eg kommer fra? Eg kommer fra min mor!, sier han og ler hjertelig.

Påsken er for mange en ensom tid. Ikke alle kan reise av gårde med familien på fjellet, med sekken full av kvikklunsj og appelsiner. For dem som blir hjemme kan dagene bli tunge.

— Påsken er på mange måter den verste høytiden for veldig mange. Den er ikke så sterkt fokusert på som for eksempel julen. Og så er den veldig lang, sier gateprest Tor Brekkeflat, en av frontfigurene for tiltaket. Sammen med Camilla Grimsby og Frode Hagen skal han varme bergenserhjerter uansett påskesol eller ikke.

— Vi driver jo omsorgsarbeid hele året, men i påsken går resten av samfunnet på sparebluss. Da trapper vi opp, sier Brekkeflat.

Det såkallet Kafellet, med Frode Hagen i spissen, er et lavterskel tilbud som lenge har varmet de som har tilhold rundt Korskirkeallmenningen. Nå ønsker Kirkens Bymisjon at også Kafé Magdalena skal brukes mer. Her koster det litt å spise. Cirka 13 kroner må man ut med for kaffe og vaffel.

— Men det skal være åpent for alle også her, sier Camilla Grimsby og medgir at det er mest besøk på røykerommet. Istedenfor å dra til fjells i påsken inviterer hun alle de frivillige til påskekafé hver dag fra skjærtorsdag til 2. påskedag.

Langfredag arrangerer Kirkens Bymisjon tradisjon tro Korsvandring fra Korskirken og opp til de Døves Kirke i Kalfarveien.

POPULÆRT RØYKEROM: Både brukerne av kafeen og de som driver den, Camilla Grimsby og Tor Brekkeflat, setter pris på røykerommet på Kafé Magdalena. <br/>Foto: ODDLEIV APNESETH