Både Vossa Jazz og Voss Cup hadde utstyr lagret i bygningen på Tvildemoen på Voss, som ble totalskadet i brann tirsdag morgen. Jazzfestivalen oppbevarte blant annet CD-er og scenedekor i den nå nedbrente militærbygningen.

— For vår del er det sceneteppene som utgjør den størsteverdien. Alle sceneteppene med kostbar logodekor har vi hatt liggende der, sierTrude Storheim, daglig leder i Vossa Jazz.

Brannforskrifter krever at slike scenetepper skal værebrannsikre, derfor er ikke teppene brent opp.

Brant i en time

— Vi fikk ut teppene, men de er røykskadet. Nå må vi bare seom det går an å rense dem, sier Storheim som ikke har oversikt over hva slagsverditap det er snakk om for Vossa Jazz sin del.

— Vossa Jazz har lager flere steder. Det er jeg glad for idag.

Politiet ble varslet om brannen på Tvildemoen på Voss klokken 6.59 tirsdag morgen. En snau time senere, klokken 7.55, ble brannen meldt slukket.

Bygningen skal være et gammelt militært garasjeanlegg som i dag er brukt som lager.

— Det brenner kraftig i bygget, sa operasjonsleder Ole Jakob Malmo ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Den nedbrente bygningen ligger like i nærheten av Tvildemoen Barnehage og det nye Voss Wind-senteret.

Skal etterforskes

Lensmannen på Voss, Ivar Sindre Hellane, sier til bt.no at brannvesenet nå driver med etterslukking.

— Vi vet ikke om det har vært noen mennesker i bygget. Vi må vente til brannvesenet er ferdig med etterslukkingen før vi kommer skikkelig i gang med etterforskningen, sier han.

Åstedet var tirsdag morgen i ferd med å bli sikret av brannvesenet. Politiet må vente til branntomten er nedkjølt før de starter etterforskningen.

Lensmann Hellane sier de ikke har oversikt over alle som bruker lagerbygget.

— Vi vet at Fotballklubben Voss har brukt bygget som lager. Også Vossa Jazz skal ha brukt bygget sa han til bt.no tidligere tirsdag formiddag.