Den falleferdige hytten hvor Øyvind Bjarte Madsen ble drept i april 2000 ligger ved Liavatnet i Åsane, midt i et område som er regulert til næringsdrift. Madsen leide den røde hytten sammen med en venn.

Det er matvarekjeden Drageset Super Spar AS som eier drapstomten. Den ble lagt ut for salg for tre og et halvt år siden, ett år før Øyvind Bjarte Madsen ble drept. Ifølge Statens kartverk i Hordaland fikk matvarekjedens underselskap Stamkunde AS tilslaget for beskjedne 521.000 kroner og overtok tomten 16.februar 1999.

Tredje butikk i Åsane

Ifølge eiendomssjef Ottar Randa hos Drageset var kjøpet del av en langsiktig satsing.

— Vi har et ønske om å ekspandere og ville sikre oss et område for med tiden å etablere en ny butikk i Åsane. Derfor slo vi til da denne tomten ble lagt ut for salg, sier Randa til BT.

Matvarekjeden satser med andre ord tungt i Åsane.

Fra før eier Drageset hele Toppe Senter, og i november åpner selskapet ny butikk på Tertnes.

Firmaet har ennå ikke lagt konkrete planer for når matvarebutikken skal oppføres eller hvordan den skal se ut.

— Det eneste vi vet er at det ikke kan bli det helt store bygget. Tomten er jo ganske liten, sier Randa.

- Rønnen skal vekk!

Enn så lenge står den falleferdige røde hytten som et dystert monument over den grufulle drapshandlingen. Men ifølge Randa skyldes det ikke manglende handlingskraft hos de nye eierne.

— Hytten var jo åsted for drapet. Derfor kan ikke vi gå i gang med riving før straffesaken er endelig avgjort. Men bygget ser ut som en rønne - og det skal vekk. Spørsmålet er om vi får noen til å rive. Det er tross alt mye følelser knyttet til hytten, forteller eiendomssjefen.

Bistandsadvokaten for Madsens etterlatte, Einar Drægebø, var i går ukjent med planene om å bygge matvarebutikk på drapstomten. Han ønsket derfor ikke å gi noen kommentar.

BUTIKKTOMT: På tomten der den falleferdige hytten i dag står skal det komme supermarked.
ARKIVFOTO: ARNE NILSEN