— Rommet fylles med ekstra god duft når vi baker, sier ni år gamle Karoline Nilsen. Hun trives med å bake og baker ofte boller og pizza hjemme. Så snart bollene er trillet ferdig, hjelper hun til med å koke tomatsuppe.

Aktiviserer 80 barn

Vi er på Ny Krohnborg skole. Denne uken har Frelsesarmeen dradd nærmere 80 barn i bydelen med på baking, båttur og besøk i badeland. I dag setter gjengen kursen mot kinoen. Nye opplevelser venter.

I 2000 etablerte Frelsesarmeen et nytt korps i Solheimsviken. En gjeng soldater fra Frelsesarmeens 1. korps i Strømgaten så behovet og ville ta til med nybrottsarbeid i bydelen under Løvstakken. I dag høster de anerkjennelse for sin innsats og er nominert som en av kandidatene til Ildsjelprisen 2006. 300 barn, unge og voksne kom første gang vi inviterte til grillfest. Behovet for aktiviteter i nærmiljøet var større enn vi ante, forteller Geir Inge Hol, en av hovedlederne.

Boltrer seg

20 barn boltrer seg i gymnastikksalen, mens 15 gutter og jenter baker boller på skolekjøkkenet mens vi er innom. Noen av guttene hamrer løs på deigen med knyttnevene og får ut litt energi mens de baker. Her blir stor variasjon i små og store boller. Barna har det gøy og gleder seg til smaksprøvene kan tas rykende ferske ut av ovnen. Flittig hjelper de til med å dekke bord og blande saft når tomatsuppen skal inntas til lunsj.

— Dette er jo rent som i gamle dager da jeg jobbet på et bakeri i studietiden, sier diakon Harald Stavland. Han trives sammen med barna og synes det er meningsfullt å aktivisere dem i vinterferien.

— Ikke alle reiser bort denne uken. Det er kjekt å være sammen med barna og oppmuntrende for oss at de trives, sier Kristin Haugsvær, hovedleder for Aktiv Ferie og leder for 14 frivillige som er i sving denne uken. Både barn og foreldre er takknemlig for tilbudet. Den gode oppslutningen denne uken viser at tilbudet slår an.

Roser tilbudet

— Frelsesarmeen gjør en god jobb og har en bredde i tilbudet til barn og unge, sier rektor Berit Strand Karlsen ved Ny Krohnborg skole. Siden barna i bydelen kjenner skolen, låner hun den gjerne ut til Frelsesarmeen om kveldene og i helgene. Skolen er et viktig samlingspunkt for bydelen og befester sin stilling.

— Dette er et nybrottsarbeid vi er stolte av, sier Geir Inge Hol, korpsleder for Frelsesarmeen i Solheimsviken. Han synes det er hyggelig at Frelsesarmeen kan gå nye veier. En stab på fire personer i til sammen to årsverk og 25 frivillige ledere har fått god kontakt og opparbeidet seg tillit i bydelen. Vanligvis kommer nærmere 110 barn og unge innom de ulike tilbudene i løpet av en vanlig uke.

BOLLEBAKING: Ivrig ruller barna ut bollene. Fra venstre Amel Al-Obaidi, Karar Alhsaini, Kristin Haugsvær, Hannah Schroeder og Mimmi Pham. FOTO: JAN M. LILLEBØ
NY DEIG: Rebecca Marina Halvorsen og Helena Jane Mjåvatn lager bolledeig. FOTO: JAN M. LILLEBØ