1. august åpner det nystartede bergensselskapet Ablegøyer AS opp en enorm innendørs lekepark på Fanatorget, hvor barn i alderen 0-12 år kan få boltre seg mens foreldrene tar en pust i bakken.

ROY HILMAR SVENDSEN

– Dette blir Norges største innendørs lekeland, lover Calum Ogilvy og Roger Johannessen i Ablegøyer AS.

Stedet skal innredes med lekeapparater på tre plan, og er ment å være en oase i kjøpesenteret, hvor foreldre kan ta med sine barn for å gi dem et avbrekk fra kjedelige handleturer.

— Tanken er også å gi barn et tilbud på regnværsdager, og for eksempel i helgene, sier Johannessen. De to er overbevist om at lekelandet vil bli en suksess fra dag én, til tross for at konseptet er rimelig nytt i Norge.

– I utlandet er slike lekeland svært populære. Ungene der koser seg gløgg i hjel, og det er så vidt foreldrene klarer å hale dem ut igjen, sier Ogilvy, som presiserer at lekelandet ikke skal fungere som noen barnehage eller barneparkering. Prisen for en times moro vil ifølge Johannessen ligge på rundt 80 kroner, muligens noe mer i helgene. Fire millioner kroner, koster herligheten, som dels er finansiert ved hemmelige investorer. De to hevder at lekelandet på Fanatorget bare er begynnelsen. I løpet av det neste året planlegger de å åpne Ablegøyer-senter også i Åsane, samt i Oslo og i Sverige.