— De kom kjørende med flere biler lastet med stein. Dette er barnas lekeområde. Vi hadde ikke fått beskjed om at de skulle begynne arbeidet allerede nå, sier nabo Bjørn Rørvik.

I kampens hete sperret han veien for lastebilene og politiet ble tilkalt. Da entreprenøren kunne vise frem et gyldig byggeløyve, tillot politiet at arbeidet fikk fortsette.

— Så nå ligger steinen her. Helt usikret, sier Rørvik.

Han har nå varslet Arbeidstilsynet, og sier til BT at de kommer for å se på stedet i morgen.

Lang historie med på lasset

Bak gårsdagens hendelse på Bønes ligger en lang og komplisert historie.

Sakens kjerne er den nye fotballbanen som skal bygges midt inne i det tettbygde området like ved Bønes skole. I snart tre år har naboene i Furuhaugen huseierlag, der Rørvik er medlem, satt seg mot byggingen av en 5600 kvadratmeter stor fotballbane like ved husene deres. De kan gå med på byggingen av en liten fotballbane, og har bedt kommunen vurdere et alternativt areal på Kråkenes for den store.

Etter flere år med klager og avslag, vedtok Komité for miljø, byutvikling og tekniske tjenester forrige uke å avvise den siste klagen. Arbeidet kunne dermed ta til.

Men dette får naboene i Furuhaugen huseierlag til å blåse i fløyten. Naboene har klaget avslaget inn til Fylkesmannen og bedt ham stoppe utbyggingen inntil han fikk sett på byggeklagen i sin helhet.

Samtidig begynte det å haste for Bergen kommune. Alt før klagen hadde kommet inn på Fylkesmannens kontor satte de kampen i gang og sendte de første steinlassene av gårde.

- Ulovlig

Beboerne i Furuhaugen huseierlag har hyret egen advokat. De vil prøve alt for å slippe bråk, støv og sjenerende lys fra seks store flomlysmaster.

— Kommunen har selv vedtatt at det skal være en avtale med Furuhaugen huseierlag om bruk og vedlikehold av felles vei inn til anleggsområdet før arbeidet kan begynne. Det foreligger ikke. Så når kommunen likevel starter arbeidet mener vi at dette er ulovlig, sier Furuhaugen huseierlag sin advokat, Marianne Bergsfløt.

Hun har nå sendt en faks til Fylkesmannen der hun ber han gripe inn og stanse byggearbeidet. Etter det BT kjenner til skal Fylkesmannen foreta en hastevurdering i dag.

HINDRET ARBEIDET: - Dette er barnas lekeområde, sier Bjørn Rørvik, som protesterte mot en ny fotballbane i nabolaget ved å hindre lastebilene i å komme frem. <br/>Foto: TOR HØVIK