— Ideen oppsto da Pål Trulsen tok OL-gull i curling for fire år siden, sier administrerende direktør Rolf Tvedte i Vestkanten.

Da fant han ut at det ikke ville være lønnsomt. Denne gangen har fylket vært pådriver, og Bergen kommune, Trond Mohn og Stor-Bergen Boligbyggelag er blant dem som har meldt seg på spleiselaget. Dermed skal ishallen til 50 millioner kroner stå klar neste sommer.

Bygger om for 100 mil..

— Det er ikke bygget nye curlingbaner i Norge på flere år, sier Tvedte.

Hallen i Loddefjord blir den sjette i landet.

Til sammen bygger Vestkanten for om lag 100 millioner kroner. I tillegg til ishallen, bygges det næringslokaler for om lag 50 millioner kroner.

Dermed vil de Tvedte bestyre om lag 80.000 kvadratmeter bygningsmasse neste år.

Tvedte sier at selskapet har satset hardt på å tilby opplevelser i tillegg til handlemuligheter.

Omsetningen økte svakt ved Vestkanten, Vannkanten og Vannkanten badeland i fjor. Resultatet, hvis en ser bort fra en oppgradering av kjøleanlegget på senteret for om lag fem millioner kroner, er omtrent nøyaktig likt året i forveien.

Fornøyd

Selskapet betalte ut i overkant av 3,8 millioner kroner i utbytte, blant annet til hovedeieren Stor-Bergen boligbyggelag.

De pengene kommer ikke fra bowlinghallen, som tapte vel 1,2 millioner kroner i fjor.

Likevel, sier Tvedte, er han totalt sett godt fornøyd med året.

BYGGER UT: Bergen kommune, Trond Mohn og Stor-Bergen Boligbyggelag går sammen i et spleiselag om en ishall til 50millioner kroner ved Vestkanten.