• FLESLAND HOLDEPLASS: Slik vil bybanestoppet på Flesland se ut ved åpningen i 2016. Holdeplassen kommer under det nye terminalbygget. ILLUSTRASJON: ASPLAN VIAK

Bygger bybane på Flesland fra mai

Snart settes spaden i jorden for det nye bybanedepotet på Flesland. Fylket forskutterer pengene.

Fylkestinget i Hordaland vedtok i dag enstemmig at  grunnarbeidene for verksted og depotområde for Bybanen på Flesland blir påbegynt, slik at framdriften av byggjetrinn 3 for Bybanen kan gå som planlagt.

For å få det til, må fylket forskuttere 40 millioner kroner til arbeidet. Da vil Bybanen Utbygging kunne starte opp arbeidet området allerede i mai. Det mener prosjektorganisasjonen er nødvendig for å rekke den planlagte åpningen av Bybanen til Flesland i 2016.

Omtrent samtidig skal det nye terminalbygget som Avinor bygger, stå ferdig.

-Vi må ta ansvar

Les også

Åpningsdatoen er klar

I juni kan du ta Bybanen til Lagunen.

Egentlig skulle pengene kommet fra bergensernes bompenger, men fordi bompengesøknaden om utvidelse av  Bergensprogrammet ennå ikke er ferdigbehandlet i regjeringen, vedtok fylkespolitikerne å legge ut pengene mens man venter på staten.

- Vi er nødt til å ta ansvar for det jeg vil kalle en statlig gå-sakte-aksjon, sier fylkesrådsmann Tom-Christer Nilsen (H).

Verksted- og depotbygget på Flesland skal erstatte dagens midlertidige verksted på Kronstad. Det må være klart høsten 2015 for å sikre tilstrekkelig innkjøringstid før åpningen av Bybanen frem til Flesland sommeren 2016.

Får lengre vogner

Blant annet skal de nye, og lengre, vognsettene monteres  i den nye verkstedshallen.

Vognsettene som er bestilt til åpningen av byggetrinn 3 vil være ti meter lengre enn dagens vognsett, og ha plass til opptil 80 flere passasjerer. Dessuten kan det bli et eget område med plass til bagasje for dem som skal til flyplassen.

Vognsettene blir levert i to deler fra tyske Stadler, og skal settes sammen i det nye  bygget på Flesland.

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Lokalt