Den 31 år gamle tømreren ble sendt til sykehus med ambulanse.

Mannen er lettere skadd. Tilstanden er stabil, får bt.no opplyst ved Haukeland sykehus.

— Vi har stoppet alt arbeid på byggeplassen. Hadde vi vært her på inspeksjon utenom ulykken, så hadde vi stengt byggeplassen uansett. Her er det manglende sikring av arbeid på taket og manglende dokumentasjon, fastslår inspektør Kurt Halås i Arbeidstilsynet til bt.no.

Arbeidsulykken skjedde i Fagerdalen på Haugland på Askøy om lag klokken 09.30 i formiddag.

Lette etter broren

— Ren flaks at det gikk som det gikk. Jeg jobbet inne i huset og sprang ut da jeg hørte smellet. Da jeg så haugen med sponplater og altanen som var ramlet ned, tenkte jeg det verste. Kranbilsjåføren bladde i sponplatene for å finne min bror. Vi fant han først ikke og begynte å hive sponplater nedover skråningen. Da kom han frem nede i haugen, relativt lett skadd, men blodet dryppet fra hodet, forteller storebror til den skadde tømreren til bt.no.

— Heldigvis er bror min kraftig bygget og tåler en støyt, sier storebroren.

Det har gått noen timer. Rørleggerne er sendt hjem. Politiet har startet etterforskning av ulykken. Arbeidstilsynet er på plass og har stengt byggeplassen. Storebror står i haugen av sponplater og tar seg en røyk, veldig klar over at det var ren flaks at det ikke gikk mye verre.

Usikret og farlig

— Ulykken skjedde under oppføring av en enebolig. En kranbil heiste en bunt med sponplater opp på en terrasse. Mannen som tok imot sponplatene skulle løsne dem. Vekten på altanen ble for stor og den ga etter. Både altanen, sponplatene og mannen falt ned om lag tre meter, sier politibetjent Knut Nedreaas ved Askøy lensmannskontor til bt.no.

Den 31 år gamle mannen er fra Askøy. Han fikk hodeskader i fallet, men han var bevisst da han ble kjørt med ambulanse til Haukeland Universitetssykehus. Sykehuset opplyser at mannen er lettere skadd og stabil.

Altanen var av tre og bare festet med to søyler som var spikret i huset. Noen ekstra stendere var satt opp under altanen, men ikke festet.

Kranbilen hadde først heist opp 1300 kilo med sponplater på altanen, deretter 750 kilo med huntonittplater. Da det neste hivet med 1300 kilo tunge sponplater deiset ned på altanen, ga den etter.

FALT I BAKKEN: Altanen tålte ikke tre tonn med sponplater og en tømrer. Flaks gjorde at tømreren unngikk å bli alvorlig skadd. FOTO: TOR HØVIK