NAVN: SINDRE ØYE HELGHEIM

ALDER: 22 ÅR

YRKE: JOURNALISTSTUDENT

BOSTED: ROLLAND I ÅSANE

Hvor vokste du opp?

— I Åsane, de første seks år i Spondalen så i rekkehus på Rolland. Egentlig et utypisk sted for Åsane, stille og rolig. Helt gjengfritt.

Hvor ville du helst bodd?

— Litt mer sentralt enn Åsane, kanskje. Indre Sandviken ville vært bra, litt opp i fjellsiden med utsikt og gåavstand til sentrum. Hvorfor ikke Fjellveien?

Hvor går søndagsturen?

— Søndagsturene på Rollandsfjellet er definitivt historie. Nå blir det heller nødvendig restitusjon etter lørdagskvelden på byen - og ofte kampdømming for Åsane Fotball.

Favoritt-utestedet?

— Har egentlig ikke noe stamsted. Men spiser gjerne kinesisk på Torget, og bruker mest Christian 49 og Metro som utesteder. Aspendos i Neumanns gate er også et ok sted.

Hvor handler du klær?

— Kjæresten min, Gina, besørger det meste. Må jeg kjøpe noe selv, blir det ofte hos Jack & Jones og Blend. De har både fine og røffe klær, og er billig.

De beste skillingsbollene?

— Da jeg gikk på videregående kjøpte vi varme skillingsboller i en Joker-butikk like ved skolen. Hadde avtale med butikken om at de skulle ha bollene ferdig varmet til friminuttene. Men ellers liker jeg sommerboller og skoleboller best.

Ditt beste skoleminne?

— Den gang jeg gikk i tiende klasse på Blokkhaugen og sang «Summer Lovin» fra musikalen «Grease» sammen med Nathalie Nordnes. Det var høydepunktet i min sangkarriere, kan du si.

Din bergenske favorittrett?

— Det må bli raspeballer, min mor sine. Nå er det en stund siden hun laget, og hvis hun leser dette kan jeg jo be om raspeballer neste søndag.

Hvor er du medlem?

— I Åsane Fotball og i Åsane Sea Hawks, det er amerikansk fotball. Vi er ett av to lag i Bergen, men bedre på duskedamer enn fotballen.

Hva samler du på?

— Jeg har sans for fantasy-litteratur og samler nok på det. Også på slike små miniatyrfigurer som brukes i strategispill.

Ditt bergenske favorittuttrykk?

— «Slit 'an» er bra. Vi sier det gjerne til utenbys studenter når de har fått noe nytt. De skjønner ikke bæret.

Mest stolt over i Bergen?

— De tre B'ene. Bryggen, Byfjellene og Brann.

Hva ville du vist en turist?

— Ikke Åsane, det er helt sikkert. Ville skygget unna den bydelen. Men Fløyen, selvfølgelig, og Bryggen. Gjerne også Nordnes og solnedgangen sett derfra. Nygårdshøyden har også sin sjarm, med mange gamle hus, dessuten akademisk høyborg.

Minst stolt over i Bergen?

— Åsane, igjen. Bydelen har mange fine steder, bevares, men områdene rundt kjøpesentrene er heslige. Og det er disse områdene folk flest ser. All trafikken i sentrum er heller ikke noe å være spesielt stolt over.

Hva mangler i Bergen?

— Vi mangler et Champion League-lag. Dessuten mangler vi en skikkelig innendørs konsertarena. Utendørs er det jo blitt bra, med Koengen og Festplassen.

Hva savner du når du er på reise?

— Jeg savner i grunnen alt jeg pleier å gjøre hjemme. Det trygge livet og de gode vennene.

Det mest romantiske stedet?

— Utsikten nedenfor Skansemyren vil alltid være det mest romantiske stedet for meg. Der bestemte Gina og jeg oss for å være kjærester.

Det første kyss?

— Det var i femte klasse, bak Rolland skole. Vi var to par der. Det andre paret kysset først, så kom vår tur. Da jeg nølte fikk jeg beskjed om å lukke øynene og la det stå til. Da hadde vi vært kjærester i et halvt år.

Favoritt-bergenser?

— Davy Wathne. Han er en patriot med glimt i øyet og representerer byen godt på nasjonalt tv.

Har du gått i buekorps?

— Nei, ikke mange som vokste opp i Åsane har gjort det. Men buekorps er helt ok og en viktig del av byens sjel.

Når var du på Stadion sist?

— Jeg er absolutt interessert i både fotball og Brann, men har ikke vært på Stadion i år. Det blir gjerne til at jeg ser kampene på tv sammen med kamerater.

Det flotteste byfjellet?

— Jeg har ikke vært på alle, så kanskje jeg burde gå syvfjellsturen. Men tar sjansen på at Fløyen er det fineste. Det er fint å se på, dessuten ligger det jo ikke så langt fra Åsane.

En god dag i Bergen?

— Det må være fint vær og sommer. Reker og soft-is hører med og en tur til Fløyen eller Nordnes. Gjerne en kamp på Stadion med seier over Start, til slutt en god konsert, for eksempel med Keane, Cold Play eller Go Go Dolls. Men den dagen kommer jeg neppe til å oppleve.

Ordfører for en dag?

— Da ville jeg slått et slag for barne- og ungdomsidrett. Skulle fått bygget stadion i Åsane og så mange andre steder som mulig.

Bergen om 50 år?

— Ikke så ulik dagens Bergen, håper jeg. Kanskje er Bybanen komplett. Mindre trafikk og et bilfritt sentrum kan vi jo også håpe på. Og gratis internett.