— Bergen er stor nok til å ha alt, og samtidig så liten at du beholder oversikten, sier Rune Richardsen. Han studerer ved Norsk Lærerakademi og trives utmerket i byen.

Rune, Åsne Dahl Torp, Tommy Helland og Ruth Bett følges i den nye filmen fra tidlig morgen til langt på natt. Ikke minst formidler de et godt innblikk i alle studentaktivitetene i Bergen.

— Via faddere ble jeg kjapt kjent med andre her, forteller trønderen Tommy Helland, som studerer vernepleie ved Høgskolen. Så begeistret ble han for fadderopplegget at han nå er høgskolens fadderkoordinator. Han roser kormiljøet og trives utmerket, men å gifte seg med en jente fra Bergen tror han blir å gå litt for langt.

Prosjektleder for Utdanning i Bergen, Arne Abrahamsen, forteller at filmen de kommende år skal vises for ungdom over hele landet og også benyttes i utlandet.

Alligatorfilm har laget filmen i samarbeid med Octan Publicis. Produsent Lars Erik Ørgesen opplyser at Alligatorfilm hadde en omsetning på syv millioner kroner i fjor og håper på et lite pluss. I år er budsjettet på ni mill. kroner.

<b>STUDENTTRIVSEL: </b>Studentene Åsne Dahl Torp (foran), Rune Richardsen (t.v.), Tommy Helland og Ruth Bett trives utmerket i Bergen. Heretter er de bergensstudentenes «ansikt». FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN