— Puh! Det er heldigvis ikke brød til.

— Får vi ketchup?

— Eg klarer sikkert ikkje mer enn tre pølser ... i slengen, hø, hø, hø.

Av alle steder foregikk helgens bergensmesterskap i pølsespising på Travparken. Midt mellom to hesteveddeløp deltok syv fullblods wienerspisere i den krevende konkurransen: Hvem klarer å tygge unna flest pølser på ti minutter?

Spybøttene sto klare. Muggene med vann likeså. Førstnevnte ble det heldigvis ikke bruk for.

— Eg har en banker, hvisket en kjenner oss i øret før konkurransen. Gaute Lura. Og ganske riktig. Lura gikk hardt ut og spiste to pølser om gangen. Luddi.

Oppmuntrende ord til konkurrentene var nødvendig.

— Lars, han ved siden av deg rykker, få opp tempoet, du ligger i dødens!

Enkelte publikummere var ikke nådig.

— Ka e' det, har de hele dagen på seg, eller? Eg hadde guflet innpå.

Kun én jente våget å stille til pølsedyst; tolv år gamle Janne M. Tveit. Hun spiste fire pølser, ikke verst i det hele tatt. Pappa Per Monsen klarte syv og en halv.

— Jeg tror ikke jeg skal spise mer i dag, sa Julie beskjedent etter innsatsen.

De syv tapre var med etter å ha vunnet loddtrekking blant flere andre pølseelskere. Hvorvidt noen hadde satt penger på dem, vites ikke. Banker Gaute Lura stakk til slutt av med seieren etter å ha spist atten og en halv pølse. Gutta på annen- og tredjeplass klarte henholdsvis elleve og en halv og elleve pølser hver.

— Artig dette her, påsto vinneren, uforskammet pigg. Noen særlig taktikk før spiseløpet hadde han i grunnen ikke.

— Jeg har ikke spist pølser hele uken for å varme opp, hvis noen trodde det. Men jeg fant ut at hvis jeg spiste to og to pølser, kom jeg dobbelt så langt som de andre, gliser den ferske bergensmesteren.

Og premien? Et gavekort fra Gilde. Det blir neppe brukt med det første. Til syttende mai en gang, kanskje?

HARDT LØP: Bergen Travpark bød på mer enn hesteløp i helgen. Det uoffisielle bergensmesterskapet i pølsespising ble minst like spennende, og Bjørn Gudbrandsen (t.v.), Gaute Lura og Lars Hendriksen gjorde en strålende (for ikke å si kvalmende) innsats. <br/>Foto: TOR HØVIK