• Det er absolutt marked for makeup-salong i Bergen, sier June Karlsen. 23-åringen er nyutdannet sminkør og tidligere befalsskoleelev ý blant annet. I går hadde hun syv festklare damer på kurs.

— Vi ville ha en litt annerledes jentekveld, og fikk høre om salongen via via, forteller Cecilie Bjørkly (23). Sammen med seks andre venninner skal hun lære å sminke seg «the professional way».

Klokken er så vidt passert ettermiddag, men parfymeduften henger alt i lokalet. Her er jentene som skal rett på by'n.

Fem timer sminkeprat venter. Ja, du leste riktig. Fem. Hudtyper og rette farger og triks og miks og i det hele tatt.

— Her har vi et greit pudder som dekker over rødvinskinner, sier innehaver June Therese Karlsen.

— Fyr på, kommanderer Maria Bland (23), som er dagens prøvekanin. Vill latter.

Forandringen fryder mest

June elsker å sminke andre. Derfor åpnet hun byens første makeup-salong for drøye to måneder siden.

— I Oslo finnes to tilsvarende salonger, og markedet er absolutt til stede, mener June. Hun har jobbet hos Chanel og Versace, gått på Art complection-skole et halvt år i Oslo, og vært opptatt av sminke fra hun var liten jente.

— Det som er moro med denne jobben, er å se forandringen hos dem som kommer inn. Fremheve det som er pent. De blir så fornøyde, og går ofte ut igjen med økt selvtillit, sier stylisten. Som slett ikke bare har stått med pudderkost hele livet. Hun har jobbet innen reiseliv, i brudesalong og til og med gått på befalsskole.

Men nå er det makeup for alle penga.

— Om jeg bruker sminke hver dag? Nei da, forsikrer June og viser venninnegjengen hvilke farger som passer til de ulike øyefargene.

Ingen gutter - foreløpig

Har det vært noen gutter innom salongen?

— He, nei. Bare en kamerat som trengte å få fjernet blå ringer under øynene en gang. Men jeg har jo sminket mannfolk før, smiler June. Fritt frem, altså. Ellers sminker June damer som skal på julebord, små og store fester, mannekengoppvisninger eller bare på by'n. Brannskadde og dem med alopesi likeså.

— Og så har jeg bestilling på bruder som skal gifte seg til sommeren, sier oppfjongeren. Hun har alt hatt mange kurs og rådgivninger. Men fem timer sminkesnakk, og så på by'n ý kvalifiserer ikke det for et pittelite glass hvitvin til arbeidet?

— Nei, der går grensen. De skal tross alt klare å sminke seg og se fin ut når de går herfra, ler June. Dessuten er alkohol i salongen fy-fy. Prøvekanin Maria ler.

— Er det ikke en bar rett rundt hjørnet, da?

PÅ KURS: June Therese Karlsen (23) åpnet nylig byens første makeup-salong. Maria Bland og hennes seks venninner valgte en annerledes jentekveld i går og slo til med fem timers sminkekurs.
FOTO: HELGE SKODVIN