Den som må vente utenfor, tilbys en spikerstol.

— Jeg morer meg. Det blir bare hyggelig å gå på kontoret heretter, sier oppvekstbyråd Hans-Carl Tveit.

For å profilere byens barn har han hentet noe av deres egen kunst inn på sitt nye kontor i rådhusets 8. etasje. Som byråd også for Bergen kulturskole har han valgt seg ut noe av det elevene har laget til en fargerik utstilling. I går var de 27 unge kunstnerne innom kontoret hans for å se hvordan kunsten tok seg ut.

— Hyggelig å bli valgt ut, sier Maria Irgens Blakstad (14) fra Rothaugen skole.

Hun har laget to keramiske sko formet som føtter. Byråden falt for føttene og funderer på om de skal symbolisere en som har gått beina av seg.

Kontorets nye gjestestol er særdeles fargerik. Stolen, laget av 11 år gamle Alvin Træland, har englevinger i original fjærpynt. Den kan gi gjestene helt spesielle opplevelser.

Masker er benyttet som lamper på veggene. En uro og et sverd henger ned fra taket. Her er kunst med markert inspirasjon fra Østen. Et maleri av byens kulturpersonligheter Edvard Grieg og Ole Bull, malt av 16 år gamle Filos Kassim fra Bergen katedralskole, markerer seg dessuten tydelig på veggen.

— Byens barn er utrolig kreative. Jeg gleder meg over å gjøre deres kunst bedre kjent, sier Hans-Carl Tveit.

SKAPERGLEDE: Maria Irgens Blakstad synes det er hyggelig at byråden falt for en av hen-nes sko. Bak henne henger maleriet av Filos Kassim. FOTO: RUNE NIELSEN
Bergens Tidende