HILDE SANDVIK

Det er en myte at «alle» velger bilkø til fjells, lukeparkeringer i brøytekanten og hytte-yatzykrangel i påsken.

Noen velger seg byen. Bypåsken er stillhet, tomme gater, lukt av sjø. Men det er også aktivitet — om det er det du vil ha. I årets roligste uke kan du reise på familietur til idrettshaller og prøve rulleskøyter. Du kan få med deg kirkekonserter og pasjoner. Eller sitte på den blå steinen, gomle Kvikk-lunsj og lese påskeavisene.

Kultur i kirken

Fremdeles er det kirken som er den største aktivitetslederen i bypåsken. Påskefestuken i kirken startet i går og avsluttes ikke før søndag 27. april. I løpet av de neste to ukene arrangeres rundt førti konserter. Du kan få med deg et klassisk påskeverk som Pergolesis Stabat Mater, men også mer ukjent påskemusikk. Det britiske guttekoret Trinity Boys Choir fyller Domkirken med sang 2. påskedag. Langfredag leses tekster fra Første Mosebok og den danske filosofen Søren Kirkegaards «Frygt og Bæven» til musikk av Reger og Hindemith i Johanneskirken.

Det er også i Johanneskirken at du kan få oppleve et av de mest spilte verk i påsken, Händels Messias. I dag og i morgen fremføres Messias med blant andre sopranen Bodil Arnesen sammen med et prosjektkor fra Norges Korforbund og Bergen Operakor.

Er du på vandring i byen på dagtid kan du også gjerne stikke innom kirkene og få med deg orgelresitasjoner.

Hele programmet til Påskefestuken i Bergen finner du på hjemmesiden til menighetene i Bergen, .

Åpne idrettshaller

Vil slippe å gå utendørs for å bevege deg, er det greit å vite at de fleste idrettshaller holder åpent alle dager bortsett fra påskeaften og 1. påskedag. Åpen idrettshall er et gratistilbud til barn, ungdom og familier. Her kan du prøve ulike aktiviteter som hoppematter, rulleskøyter og ballspill. Mindre barn må ha følge med voksne, men for større barn er det aktivitetsledere som gir gode tips. Både Åstveithallen, Sandslihallen, Vikinghallen og Slåtthaughallen er åpne.

Svømmeentusiaster kan merke seg at svømmehallene på Åstveit og Slåtthaug er åpne hver dag fra 10.00-14.00 med unntak av påskeaften og 1. påskedag.

I Stemmemyren idrettshall arrangeres basketskole i påsken og Kampsportsenteret gir instruksjon i kickboksing.