Bydelsledere BT har vært i kontakt med sier de forstår at barnehagestyrerne føler seg maktesløse.

— Mandagens vedtak i bystyret om å redusere bybudsjettet med to prosent, rammer alle brukere av kommunale tjenester midt i glaningen. Også de yngste, konstaterer bydelsleder i Fyllingsdalen bydel, Einar Kaarbø, Høyre. - Sparekniven kommer til å ramme eldre og små barn. Det går ikke. Det er umulig å skjerme de myke sektorene. Konsekvensen blir dramatisk underskudd i bydelen, konstaterer Kaarbø.

Han mener at bystyrevedtaket har satt bydelsstyrene ut av funksjon.

Burde vært lagt ned

— Bystyret kunne like godt ha lagt bydelsstyrene ned, fortsetter han. Det ville forresten vært på høy tid. Bydelsreformen har utspilt sin rolle nesten før den er satt i verk.

— Vedtaket om å skjerme gamle og eldre er virkelighetsfjernt. Det går simpelthen ikke an, sier leder i Bergenhus bydelsstyre Tore Lervik (A).

— Jeg kan ikke annet ennå beklage dette. Men så mye av driftbudsjettet er bundet opp i faste utgifter at det er umulig å spare uten at det går ut over omsorgsbudsjettet. Også Kaarbøs partifelle, Hilde Onarheim, bydelsleder i Fana fortviler.

— Vi har fått pålegg om å skjerme barnevern og sosiale tjenester. Det betyr at vi ikke lenger kan love at kvaliteten på barnehagetjenestene og eldretjenestene blir så god som vi har lovet.

— Men Onarheim lover at bydelsstyret i Fana vil snu alle steiner i forsøket på å finne midler som kan opprettholde tilfredstillende tjenester også i de myke sektorene.

Byråden taus

Oppvekstbyråd Anne Gine Hesteun vil ikke kommentere saken overfor Bergens Tidende.

— Jeg vet at det pågår tøffe diskusjoner ute i bydelene. Men det vil ikke være riktig av meg å gi kommentarer før bydelsadministrasjonene har kommet med sine forslag til innstramminger, sier hun