Over hele landet vil arbeidstagere gå til politisk streik onsdag. Streiken er en politisk markering mot innlemming av EU sitt vikarbyrådirektiv i norsk rett.

I Bergen vil protesten ramme Bybane-reisende fra klokken 14. — Streiken er varslet på to timer, men Fagforbundet har sagt at de bare vil ta ut et kvarter, opplyser administrerende direktør Gry Olsen i Fjord1 Partner.

— Alle vogner kan stå

Det er uklart hvor mange som tas ut i streik. Bybaneførerne vil sannsynligvis gjennomføre aksjonen på nærmeste holdeplass, tror direktøren.

— I verste fall vil alle vognene våre stå, sier Olsen.

- Det er ikke uvanlig at Bybanen er forsinket, kundene merker kanskje ikke mye til streiken?

— Forhåpentligvis går dette smertefritt. Men vi er så klart glad for at streiken er meldt å vare kun et kvarter, sier Olsen.

Streiker mot vikarbruk

Bakgrunnen for onsdagens streik er at Arbeiderpartiets stortingsgruppe har gått inn for vikarbyrådirektivet, noe et samlet Landsmøte i Fellesforbundet sa nei til.

— Vi håper å oppnå å få Ap til å forstå at de ikke kan være med på å rasere norsk arbeidsliv, sier Audhild Solsvik, faglig politisk sekretær i Fellesforbundet.

Solsvik frykter at direktivet vil svekke arbeideres rettigheter ved at EFTA-domstolen vil få det avgjørende ordet.

— Vi mister kontroll. Vikarbransjen vokser urovekkende raskt i Bergen. Arbeidsmiljøloven vil bli svekket og vi er redde for at det blir flere løsarbeidere.

LO i Bergen og omland arrangerer onsdag en fanemarkering med appelller på Torgallmenningen fra klokken 14.30.