• BUSS OG BANE: Her på Birkelandsskiftet terminal møtes buss og Bybanen. Liv Signe Navarsete besøkte terminalen den gang hun var samferdselsminister.

  FOTO: VEGAR VALDE

Bybanestoppene har fått navn

Dette skal hete Birkelandsskiftet terminal.

Fortsatt mangler et politisk klarsignal for bybanebyggingen til Flesland, men nå er det i det minste satt navn på alle bybanestoppene underveis.

Les også

- Sommel kan gi bybanestopp

Fortsatt har ikke regjeringen sendt fra seg bompengesøknaden fra Bergen. Det kan forsinke Bybanen til Flesland.

Det ble gjort i fylkesutvalget torsdag ettermiddag.

 • Etter Lagunen skal første stopp hete Råstølen. Her kom det inn forslag også om Tunesflaten, Steinsvik, Steinsviken og Harald Sæverud.
   
 • Deretter stanser banen på Sandslivegen, som noen ville døpe Vikinggraben og Skitnedalen.
   
 • Sandslimarken og ikke Sandslihovden blir neste stopp.
   
 • Kokstad skal ikke få navnet Kokstad øst eller Indre Kokstad, men hete kun Kokstad.
   
 • Så stanser Bybanen på Birkelandsskiftet terminal.
   
 • Deretter svinger banen innom Kokstadflaten, som noen ville kalle Ytre Kokstad. Kokstadflaten er navn på veien som blir forlenget frem til holdeplassen. Her kommer det dessuten depot og verksted for Bybanen.

I juni skal Bybanen gå helt til Lagunen. Hvis Stortinget innen det rekker å godkjenne den nye bompengesøknaden, går anleggsfolkene deretter løs på neste strekning, fra Lagunen til Flesland. I så fall går Bybanen helt til Flesland i 2015.

Hva synes du om de nye navnene? Si din mening i kommentarfeltet!

Les også:

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Lokalt

Bilder

LENGRE TRASÉ: 15. januar var en Bybane-vogn fremme ved Lagunen for første gang. Planen er at Bybanen skal starte ordinær drift til Lagunen i løpet av mai-juni 2013. FOTO: Vegar Valde (arkiv)