Da en bt. no-leser ventet på bussen under tak på den nye bybaneterminalen på Nesttun i går morges, fikk han seg ubehagelig overraskelse. Det var umulig å holde seg tørr i regnet.

— Taket på den nye bybaneterminalen lekker som en sil, det flommet vann inn på midten og rant i strie strømmer ned langs midtveggen. Det var umulig å finne et sted å stå tørt, skriver mannen i en e-post til bt.no.

Oppholdet under taket gjør at vannet renner ned langs veggen man skal stå inntil, og busspassasjeren ble klissvåt før han kom seg på jobb, forteller han.

— Det må være en gedigen glipp, det er vel ingen som med vitende vilje designer et busskur slik at passasjerene uansett blir våte, sier bt.no-tipseren.

— Ikke «optimalt»

Bt.no har snakket med bybanekontoret, og de innrømmer at designet ikke er «optimalt» for å tåle regn. Men det var en nødvendig avveining, sier prosjektleder for design Sølvi Myrseth, som avviser at det dreier seg om en designglipp.

— Det er ikke et fullstendig tett skur, men det gir et visst le for regn og vind. Vi har tatt hensyn til det i den grad det er mulig.

Hun viser til at taket måtte ha en viss høyde på grunn av risikoen for hærverk. Et høyt tak gjør det vanskeligere å klatre opp og knuse glasset.

— Veggene som stikker ut er maksimalt brede i forhold til krav om universell utforming og krav til avstand fra plattformskantene, forklarer Myrseth.

— Man blir jo våt i Bergen

Informasjonsrådgiver Rune Jenssen på Bybanekontoret opplyser til bt.no at skurene vil bli tettere etter hvert. Holdeplassen på Nesttun ble nemlig tatt i bruk før fugingen var ferdig.

«Byggeleder for bybaneskurene opplyser at det ikke er foretatt fuging på holdeplass Nesttun og at dette er årsak til at det lekker. Når fuging ikke er gjort skyldes dette den lange perioden med frost. Fuging vil bli gjort med en gang mildværet er tilbake,» skriver han i en e-post til bt.no.

Myrseth viser til at de vestvendte skurene har et areal på baksiden, hvor det også er mulig å stå.

— Vi er klar over at dette ikke er optimal løsning, men vi har absolutt vurdert det og prøvd å ta høyde for regn. Men man blir jo våt når man går ute i Bergen, kommenterer hun.