— Vi var kommet til tunnelen før Skjoldskiftet da den begynte å gå veldig sent, sier Eva Gjuvsland til BT.

— Så bare stoppet den.

- Heteslag

Gjuvsland var på vei fra Byparken til Nesttun da Bybanen stoppet i Nestunhaugtunnelen ved 16.20-tiden i dag, tunnelen som går mellom Nesttun og Skjoldskiftet.

— Konduktøren prøvde å starte og det begynte å blinke. Så kom det i høyttaleren at han trodde bybanen hadde fått seg et heteslag, sier Eva Gjuvsland.

Ifølge Gjuvsland fikk vognføreren heller ikke åpnet dørene under den ufrivillige holdeplassen. Hun tok ikke tiden nøyaktig, men regner med det kan ha vært snakk om 20-25 minutter.

Bekrefter stopp

Beredskapsvakt Atle Flo hos Keolis Norge, som drifter Bybanen, bekrefter at Bybanen hadde et ikke planlagt stopp i Nesttunhaugtunnelen.

— Vognen fikk en feil som gjorde at den ikke kom seg videre, og når den i tillegg stoppet på et strømløst punkt, så tok det litt tid før den startet igjen, sier Flo.

Ifølge Gjuvsland måtte Bybanen rulle et stykke ned hellingen i tunnellen før den kunne komme i gang. Flo forteller at dette henger sammen med at vognsettet måtte få strømtilgang igjen.

Ukjent feil

Temperaturene i Hordaland har nådd høyderekorder de siste dagene, og i dag passerte gradstokken i Bergen 30 grader andre dag på rad.

Flo vil imidlertid ikke bekrefte at det var varmen som var skyld i stoppet.

— Hva som nøyaktig var feilen er vanskelig å finne ut av. Den ble tatt inn på verksted for å finne ut av det, sier han.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post