I en pressemelding fra Skyss og Bybanen heter det at «Fageråstunnelen må stenges for all bybanetrafikk fra og med 23. mars kl. 24:00 til og med 3. april».

Banen vil i perioden gå som normalt mellom Byparken og Wergeland, mens det blir buss for bane på resten av strekningen.

Årsaken til stengningen er at kjøreledningen må utbedres. Problemene med kjøreledningen har vært kjent i lang tid og forsøkt utbedret tidligere. Det lot seg dessverre ikke gjøre å få den eksterne leverandøren til å legge reparasjonene til påskeferien, slik Bybanen AS hadde ønsket.

— Redd for full driftsstans

  • Risikoen for full driftsstans er blitt så stor at vi ikke kan vente på et mer passende tidspunkt for stenging, sier Knut Serigstad, driftssjef i Bybanen AS, i en pressemelding.

Bybanen har kjørt med redusert hastighet gjennom Fageråstunnelen i lengre tid på grunn av problemene, skriver de i pressemeldingen.

Saken behandles av Bybanen AS som en garantisak overfor leverandøren av anlegget.

— Alston står som leverandør av anlegget, så det er de en går til garantisak mot. Det er ikke snakk om store beløp, men jeg er veldig glad for at dette nå blir gjort. Vi vil for all del unngå en driftsstans, sier driftssjef Knut Serigstad i Bybanen til bt.no.

- Hvorfor ble det ikke gjort i en periode med mindre trafikk?

— Vi ønsket å få reparasjonene gjort i vinterferien eller i påsken, men da var det umulig å få folk. De som kan dette har spesialkompetanse, og var booket inn i den perioden, forklarer Serigstad.

Nytt reisemønster

Trafikken går som normalt med Bybanen mellom Byparken og Wergeland.

Mellom Wergeland og Nesttun må de reisende ta buss. Omstigning vil skje på holdeplassen nærmest bybanestoppet på Wergeland.

Her finner du mer informasjon om omleggingen.

Bussen vil kjøre Wergeland – Storetveit – Paradis – Hop – Nesttun (Storetveitvegen - Nesttunvegen) og betjene alle holdeplasser underveis.

Sørgående busser vil være merket «Buss for bane -Nesttun». Nordgående busser vil være merket «Buss for bane - Wergeland».

— Det viktig å merke på Slettebakken må en bruke linje 3 til sentrum, alternativt linje 2, 29 eller 31 i Nattlandsveien Ellers buss for bane som går i Storetveitvegen. Folk på Fantoft må gå ned i Storetveitvegen, sier kommunikasjonsrådgiver Camilla Lundberg Bernzten i Skyss til bt.no.

Veiledere på plass

  • Og ikke kjør eller gå på skinnene, for der kan det være vedlikeholdstrafikk, ber Berntzen.

Hun forteller at Skyss de første dagene vil vi ha veiledere på plass på Wergeland og på Nesttun fra morgen til sein ettermiddag.

Hva mener du? Si din mening her.