Bybanen sover aldri – i alle fall merket beboerne på Danmarksplass i natt at arbeidet går fremover.

I ellevetiden i går kveld fikk bt.no en telefon fra en huseier som kunne fortelle at bybanearbeidet pågikk for full musikk utenfor soveromsvinduene. Da bt.no sin fotograf var på stedet to timer senere, var fremdeles arbeidet i full gang i form av to gravemaskiner.

Følg arbeidet med Bybanen på vårt webkamera

Eksamensforstyrrende

— Det er tjuefem studenter som har soverom rett ut mot dette arbeidet. Det er eksamenstid, og de har problemer med å få lest når arbeiderne driver og dunker utenfor vinduene sent på nattestid, sier huseier Geir Olav Hjertaker.

Både han og bt.no har hørt klager om Bybanens nattarbeid tidligere, men i går var han på stedet for å drive oppussingsarbeid og fikk oppleve bråket selv.

— Vi har en husleieavtale som sier det skal være stille klokken 23.00. Og så, uten å kommunisere med oss i det hele tatt, kan kommunen bare ture løs på denne måten, sier han oppgitt.

Jobber 12 timer i natt

Bybanens hjemmesider står det at arbeidet trappes opp i natt, og fra klokken 18.00 i kveld til 05.30 skjærtorsdag morgen vil støyen pågå med uforminsket iver.

Opprinnelig er dette dekket av loven om helligdager, som skjermer mot utilbørlig larm fra midnatt og hele dagen.

— Vi har fått tillatelse fra politiet til å grave i natt og til i morgen tidlig, opplyser informasjonsrådgiver Rune Jenssen ved Bybanekontoret.

Dermed er det fritt frem for utilbørlig larm i natt. Jenssen sier forøvrig at de ikke regner med mye nattarbeid i tiden fremover.

— Vi gjør dette for å bli ferdig med de tyngste arbeidene mens det fremdeles er lite trafikk. Det er ikke så lett å gjort arbeidet når tusenvis av biler skal over Danmarksplass hver dag, sier han.

GRAVERENDE: Slik så det ut i natt klokken 01.00. Natt til i morgen skal gravearbeidet pågå fra 18.00 til 05.30.
Christian Lura