• LENGRE TRASÉ: 15. januar var en Bybane-vogn fremme ved Lagunen for første gang. Planen er at Bybanen skal starte ordinær drift til Lagunen i løpet av mai-juni 2013.

    FOTO: Vegar Valde (arkiv)

Bybanen rundet åtte millioner

Bybanen fikk nesten en million flere passasjerer i 2012, og rundet åtte millioner reisende.

- Dette er tall som ytterligere understreker at det er svært fornuftiig å satse på bybaneutbyggingen. Passasjerøkningen for Bybanen er det mest gledelige ved trafikkstatistikken for 2012, sier fylkesordfører Tom-Christer Nilsen (H).

Totalt hadde Bybanen over 13 prosent flere reisende i 2012 enn i 2011.

- Nå håper vi bare å få på plass en ny bompengeavtale så raskt som mulig, slik at den videre utbyggingen av Bybanen kan skje slik vi ser for oss, sier fylkesordføreren.

Ytterligere vekst

I juni begynner Bybanen å gå like til Lagunen. Tom-Christer Nilsen ser for seg ytterligere vekst når dette skjer.

- Er det kapasitet til å ta imot ytterligere trafikkøkning?

- Ja, vi har bestilt flere vogner, og det kommer til å bli flere avganger enn i dag, sier Tom-Christer Nilsen.

Mest i Bergen

Trafikktallene fra Skyss for 2012 viser også en generell oppgang for all kollektivtransport i fylket. Det var i fjor i alt 47,2 millioner påstigninger, en økning på litt over seks prosent. Mesteparten av økningen har funnet sted i Bergensområdet, det vil si Bergen, Os, Askøy, Fjell, Sund og Øygarden. Her er den totale økningen like i underkant av syv prosent.

Les også

 

Les også

TIDLIG UTE: Bybanestopp i umiddelbar nærhet, lover utbyggeren i denne annonsen. Det vet ikke planleggerne av Bybanen noe om.FOTO: ODD MEHUS

Boligannonse lover Bybane i Åsane

«Fremtidig bybanestopp i umiddelbar nærhet» lover utbyggeren.

Les også

Bybanen neste?

Tusenvis droppet buksen på tog og baner over hele verden. Se bildene!

 

- Det er vi godt fornøyd med, sier Tom-Christer Nilsen.

Hordaland fylkeskommune og Skyss har en målsetting om fire prosent vekst i Bergensområdet i året. Denne målsettingen er nådd med god margin de siste tre årene. I distriktene er målsettingen en vekst på en prosent i året. Den er også holdt.

Økt biltrafikk

Selv om flere reiser kollektivt, er det ingen nedgang i biltrafikken gjennom bomringen i Bergen.

- Det er sannsynligvis et utslag av den høykonjunkturen vi er inne i. Når det går bra økonomisk, reiser folk mer enn ellers, også lokalt, sier fylkesordføreren.

Bør Bybanen bygges ut til flere bydeler? Si din mening i kommentarfeltet!

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Lokalt