Midt i debatten om hvorvidt Bybanen skal gå over Bryggen eller ei, har Skyss delt en tre minutter lang animasjonsfilm som skal vise Bybanens utvikling.

«Det har vært litt av en reise,» åpner filmen — både stappfulle vogner og biler som kjører i sporet er representert som en del av banens historie.

— Folk trekker på smilebåndet. Vi ville få frem hele historikken rundt Bybanen. Det har jo vært en del debatter rundt den, så vi ville gjør det på en litt humoristisk måte, sier kommunikasjonsrådgiver i Skyss, Hilde Kleppestø.

Skrytevideo

Bybanen hadde det første hele driftsåret 7 millioner påstigninger. I 2012 steg det til 8 millioner, og 2013 var det 9,1 mill. påstigninger.

— Bakgrunnen for at vi lagde denne filmener at vi ble tildelt Kollektivtrafikkprisen i 2012. Da vi ble invitert på Kollektivkonferansen i november før jul, blevi bedt om å presentere oss. Da valgte vi å lage denne filmen, fordi den kan vi bruke til ulike formål for å informere om Bybanensutvikling.

Kommunikasjonsrådgiveren forteller at de ikke har planer om å lage flere slik videoer, men sier at videoen har fått gode tilbakemeldinger på Facebook-siden deres. Det kan komme godt med - det er mer enn nok av negative innlegg på siden deres.

Kostet 100.000 kroner

Skyss forteller at det er det lokale filmselskapet Bug som har laget animasjonsfilmen.

Hvor mye har animasjonsfilmen kostet?

— Vi har aldri laget en slik film før, og vi trodde den ville bli dyrere enn en tradisjonell film, men den har kostet cirka 100.000 kroner.

Hva synes du om filmen? Si din mening i kommentarfeltet!