Siste: Hjelpemannskaper fra Falck har ryddet opp, og Bybanen er i gang igjen.

Kollisjonen skjedde ved 16.30-tiden like utenfor Bergenshallen på Slettebakken.

Alle passasjerene måtte forlate vognen etter kollisjonen.

Brøt vikeplikten

Bybanen var på vei mot Nesttun da sammenstøtet skjedde i Vilhelm Bjerknes' vei. Bilisten som ble truffet, var på vei fra Sletten kjøpesenter og brøt vikeplikten da hun tok en venstresving inn mot hallen.

— Jeg hørte kraftig ringing fra vognen først, og så smalt det, sier øyenvitne og BT-journalist Rune Christophersen, som bor like ved ulykkesstedet.

Kvinnene som satt i bilen, var oppegående og tilsynelatende uskadet.

En hissig passasjer gikk bort til kvinnene og ropte at «slike folk burde aldri hatt lappen». Mannskapene til Bybanen måtte jage mannen bort.

Måtte taues bort

— Det stemmer at bybanevogn 209 har hatt et sammenstøt med en bil ved Bergenshallen, sier administrerende direktør i Fjord1 Partner, Gry Olsen, til bt.no.

Hun forteller at det ble en stopp i bybanens ruter etter smellen, fordi bilen var såpass skadet at den måtte taues bort.For ikke mange dagene siden var Bybanen i fokus på grunn av flere måneder uten alvorlige hendelser og sammenstøt med andre trafikanter. Hendelsen fredag satte altså et punktum for den kollisjonsfrie sommeren.

— Høsttrafikken er her

Olsen gir økt trafikk som en mulig forklaring på dagens smell. Hun påpeker at høsttrafikken er i gang igjen, med mange flere bilister i byen etter sommerferien.

— Også på denne tiden i fjor og fremover så vi en økning i antallet uhell med Bybanen. Vognførerne forberedes på den økte trafikken, sier hun.

Hun legger til at det snart vil komme en ny Skyss-kampanje som skal gjøre Bergens beboere og trafikanter mer oppmerksomme på Bybanen i trafikkbildet.