1. juni 2010 starter Bybanen rutekjøring mellom Bergen sentrum og Nesttun. I formiddag ble driftskontraktene undertegnet utenfor Trikkehallen på Møhlenpris.

Det var en svært fornøyd administrerende direktør Erik Bech-Jansen i Fjord1 Partner som undertegnet kontrakten sammen med administrerende direkør i Skyss, Oddmund Sylta, daglig leder Carl Erik Nielsen i Bybanen AS og fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg.

— Vi er allerede i gang med utdannelse av personell, sier Erik Bech-Jansen til bt.no.

– Blant annet trenger vi 35 vognførere og 10 trafikkledere.

Snurrebilde-spesial:

*** Her kommer Bybanen

Bech-Jansen opplyser at de tar sikte på å starte fullskala prøvekjøring, etter rutetabell, 14. april 2010. Men allerede før jul vil de første vognene komme til Bergen, og de vil bli testet på den delen av skinnenettet som på det tidspunkt er driftsklart.

I alt 12 vognsett vil trafikkere strekningen Bergen sentrum-Nesttun. Vognene leveres fra Stadler i Berlin, og Bybanen har opsjon på fire vognsett til som vil trenges når bybanen når frem til Lagunen.

Ett vognsett vil være delt i tre seksjoner, og ha plass til maksimalt 270 passasjerer fordelt på stå- og sitteplasser.

Driftskontrakten som ble undertegnet i dag har en varihet på 7 år. Kontrakten, eller kontraktene, omhandler drift av Bybanen, leie av driftshall, leie av sporvogner og tilgang til infrastrukturen (skinnegangen).

En gang i uken er Rune Jenssen ute og tar bilder langs traseén. På Bybanens hjemmesider har han laget en egen fotoblogg med over 400 bilder som viser hvordan Bybanen tar form fra Nesttun til sentrum.

Les også:

De bygger Bybanen

8. desember starter testkjøringen

Rune Berentsen