• Se jomfruturen her!

    Bybanen ruller inn på Lagunen for aller første gang.

    VIDEO: Vegar Valde

Bybanen har ankommet Lagunen

Torsdag ettermiddag rullet Bybanen inn på Lagunen holdeplass for første gang.

Fylkesordfører Tom-Christer Nilsen (H) og byråd Filip Rygg (KrF) var til stede da den aller første bybanevognen ankom Lagunen, det foreløpige endepunktet for Bybanen.

- Med over åtte millioner påstigninger i 2012, har Bybanen funnet veien til bergensernes hjerter, sier fylkesordføreren i en kommentar.

Neste kapittel

- Første kapittel i historien om Bybanen har vært en suksess, nå markerer vi starten på det neste. Om noen få måneder er byggetrinn to klart for å ta i mot passasjer fra Lagunen og helt inn til sentrum, sier Tom-Christer Nilsen.

Les også

I MÅL: Informasjonsrådgiver Rune Jenssen i Bybanen Utbygging går de siste meterne i Bybanens byggetrinn 2. Det meste er i mål allerede. Banen åpner i juni neste år.

Bybanen i mål

Nå er til og med gresset rullet ut ved Lagunen.

Les også

SVEISER SAMMEN: Stanislaw Roszyk får æren av å sveise sammen siste skinnebit mellom Nesttun og Lagunen

- Hvor er bybanepotten?

Byråd Filip Rygg er skuffet over at det ikke kommer en krone til Bybanen i statsbudsjettet.

Seremonien markerer at byggetrinn to av Bybanen nå er ferdig, i den forstand at skinnegangen og det elektriske anlegget gjør det mulig å kjøre prøvedrift på hele strekningen.

Byggetrinn to, fra Nesttun til Lagunen, er på 3,6 kilometer, med fem stopp og to tunneler. Dermed blir totallengden fra Byparken til Lagunen på 13,4 kilometer.

De fem nye stoppene er Nesttun sentrum, Skjoldskiftet, Mårdalen, Skjold og Lagunen.

Åpning i juni

Men passasjerene må fortsatt smøre seg med tålmodighet. Planen er at Bybanen skal starte ordinær drift til Lagunen i løpet av mai-juni 2013.

- Før vi kan begynne å bruke Bybanens andre byggetrinn, må vi teste at alt fungerer og gjøre de siste avsluttende forberedelser. Den første testkjøringen skjer allerede denne uken, sier Nilsen.

Byggetrinn tre, fra Lagunen til Flesland, får byggestart neste år. Alt er nå klappet og klart for å gå ut til entreprenørbransjen om byggeoppdrag for 3,5 milliarder kroner.

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Lokalt

Bilder

PÅ LAGUNEN: Bybanen ankom stoppestedet Lagunen for første gang torsdag ettermiddag. I markeringen deltok fylkesordfører Tom-Christer Nilsen (H) og byråd Filip Rygg (KrF, til høyre). FOTO: Vegar Valde