I 2007 ble det lagt fjernvarme i gågaten på Nesttun, for å holde gaten fri for snø og is. Gatevarmanlegget var bygget med tanke på at det skulle komme bybane i gågaten.

Men da arbeidet med banen startet året etter, ble deler av varmesystemet ødelagt. I dag viker bare varmen på ene siden av gaten, skriver lokalavisen Fanaposten.

Gaten må graves opp

Prosjektdirektør Roger Skoglie i Bybanen Utbygging forteller at å reparer anlegget kan koste flere millioner og vare i uker.

— Vannbåren varme og bybaneutbygging går dårlig i hop. Det er konstatert noe skader i ettertid. Skadene vi har forårsaket vil vi naturligvis ordne opp i, sier Skoglie.

Han forteller at de har vært kjent med skadene i lang tid og har arbeidet for å finne årsaken.

— Det er en litt tung operasjon å finne ut hva som må repareres, men vi jobber med det, og håper å komme i gang med reparasjonen ganske snart, sier han til BT.

Fikset til vinteren

Skoglie forteller at et strekk på rundt 100 meter på vestsiden av gågaten må graves opp.

— Når vi har kommet til enighet med lokale parter, starter vi arbeidet. Vi må legge det til en tid der det er passende temperatur og ikke for mye aktivitet i gaten. Men varmeanlegget skal være i orden til neste vinter.

Kostandene er ikke avklart enda, men det kan i verste fall dreie seg om et millionbeløp.

Påvirker ikke Bybanen

Skoglie forteller at gravearbeidet ikke vil påvirke Bybanen, og at passasjerer kan bruke den som normalt.

- Var det mulig å utføre arbeidet uten å skade varmeanlegget?

— Nei, det var det ikke. Rørene lå midt i traseen, og måtte kuttes og legge om igjen, og er en litt risikabel operasjon.

SKADET: Bybanutbygging i gågaten på Nesttun skadet deler av varmeanlegget i bakken. - Vannbåren varme og bybaneutbygging går dårlig i hop. Det er konstatert noe skader i ettertid. Skadene vi har forårsaket vil vi naturligvis ordne opp i, sier prosjektdirektør Roger Skoglie.