Denne uken dekket 7-Eleven i Torggaten til all tobakk med store grå skyvedører. Også snusboksene er nå skjult, slik at kundene ikke ser dem.

— Det har mye å si hva folk får øye på når de kommer inn, så jeg tror faktisk salget av tobakk vil gå ned, sier Fredrick Sandboe, som står bak disken på 7-Eleven onsdag kveld.

Nye regler

Fra 1. januar blir det forbudt å ha sigaretter, tobakk og snus synlig i butikkhyllene, men flere butikker har allerede dekket varene til.

— Folk blir gjerne mer sultne hvis de ikke røyker. Derfor tror jeg vi kommer til å selge mer mat enn tidligere, sier Sandboe.

På sikt kan det hende tobakken blir flyttet under disken, slik at hylleplassen kan brukes til å vise frem produkter i stedet for de grå dørene.

- Folk kjøper uansett

Frøydis Rønnestad har ikke så stor tro på at den nye loven vil stoppe folk fra å kjøpe røyk. Hun har nettopp vært innom Mix-kiosken i Vaskerelven som også har satt opp grå dører foran tobakksproduktene sine.

Selv om Rønnestad verken røyker eller snuser la hun merke til de grå dørene.

— Det er første gang jeg ser dette i en butikk. Jeg tror de som røyker kommer til å fortsette å kjøpe tobakk selv om den er dekket til, sier hun.

Tror du salget av tobakk vil gå ned etter nyttår? Si din mening her.

- VIRKER IKKE: Frøydis Rønnestad tror røykerne vil handle som før.
Rune Stølås