– Det var helt vilt. Jeg lå selv hjemme med feber, men mannen i tattoo-butikken ved siden av ringte og sa at det var kø utenfor, at jeg bare måtte pelle meg på jobb. Hun som sto her på jobb hadde ikke tid til å ringe selv en gang, sier Werner, innehaver av butikken In-Style.

Hun har ennå ikke finregnet, men anslår at omsetningen i butikken var minst åtte ganger så høy som den vanligvis er en lørdag.

– Det krydde av kunder. Når jeg kom, sto det folk utenfor butikken med BT i hånden og lurte på om de var på rett sted. Det må ha vært minst 600-700 kunder her i løpet dagen. Telefonen sto ikke stille, og jeg hadde åpent tre timer lenger enn jeg pleier. Hadde jeg hatt flere varer, kunne jeg solgt mye mer, sier Werner.

Har dekket gjelden

Så langt er hun veldig fornøyd med publisiteten. Butikken har hatt langt flere kunder enn normalt også denne uken.

– Jeg har solgt for så mye siden lørdag at jeg har dekket stort sett hele den innkjøpsgjelden jeg hadde, sier innehaveren av In-Style.

Men hun vet også at i neste runde kan avisartiklene om salget av de ulovlige varene nå de store merkevareprodusentene. I så fall risikerer hun anmeldelse og bøter, i verste fall sivile søksmål.

– Jeg vet jo at dette kan føre til at jeg får kontrollører på døren raskere, men når BT kom og spurte meg om varene, måtte jeg bare si det som det var. Jeg kunne jo ikke lyve, sier Werner.

Hun er overrasket over den positive responsen hun har fått.

– Kundene skrøt

– Det var ingen av kundene som sa noe negativt. Folk skrøt av butikken, sa jeg må stå på og kjøpte masse. Jeg har bare tre kopivesker igjen, men får heldigvis nye varer før helgen, sier Werner.

Kundene var alt fra fnisete tenåringsjenter til flotte fruer i pels.

– En av dem var en fin frue med masse merkevarer hjemme. Hun hadde lovet seg selv aldri å kjøpe et kopiprodukt før hun var 50 år. Det var hun nå, og hun kjøpte sin første kopiveske her, sier Werner.

Flere av kundene handlet for mange tusen kroner. Vesker, belter, solbriller, skjerf og jakker. Alt gikk unna.

– Kanskje de tenkte at de måtte handle før det er for sent, før jeg eventuelt må slutte å selge kopiene. Eller så vil de bare ikke betale for mye for en vare, sier Werner.

NEDRENT AV KUNDER: Ann Christin Werner har bare noen få kopivarer igjen etter at BT skrev om butikken hennes i lørdagsavisen. ¿ Jeg har noen få utstillingsmodeller. Det er alt. Men jeg får nye varer i løpet av et par dager, sier innehaveren av In-Style.
JAN M. LILLEBØ