Turen fra Stavanger hjem til Trondheim ble langt mer komplisert enn forventet for ekteparet Randi og Guttorm Wærø, som i går skulle dra med ekspressbuss til trønderhovedstaden. Ved ankomst Bergen sjekket de både rutetabellen, i informasjonsskranken og lystavlen på Bystasjonen: bussen til Trondheim hadde avgang klokken 16.30.

Fullt så enkelt var det dessverre ikke.

— Ved bussen fikk vi beskjed av sjåføren at den ikke skulle til Trondheim likevel. Årsaken var at veien over Strynefjellet var stengt, forteller Randi Wærø til BT.

— Jeg spurte om det ikke gikk buss morgenen etter heller. Jo da, sa sjåføren, for man kunne jo kjøre en annen vei, forteller Wærø. Sjåføren fortalte ikke at bussen ikke kjører den alternative veien, over Møre-kysten, om natten på grunn av rasfare. Ekteparet ble overlatt til seg selv. Tog eller hurtigrute til Trondheim ville ta for lang tid, og fly var uaktuelt på grunn av været. Eneste utvei var hotell.

Både Firda Billag og HSD bekrefter at kveldsbussene til Trondheim de to siste dagene har stoppet i Stryn. Assisterende driftsleder Oddmund Skår i HSD beklager problemene det har medført, og innrømmer at busselskapene er for dårlig forberedt på innstilte ruter. Han ber ekteparet Wærø om å ta kontakt med HSD, slik at selskapet kan få gitt dem en kompensasjon for hotellutgiftene.