— Det er helt ille. Vi har stått her i evigheter, og buss etter buss kjører forbi. Men ingen skal til Askøy, sier Helge Larsen.

Han sier folk begynner å bli fortvilte. Masse småbarn er blant dem som står og venter forgjeves på transporten ut av sentrum etter Lysfesten lørdag. En stor folkemengde hadde samlet seg i kulden ved busstoppet utenfor Hotel Norge.

Fikk sendt

Kommunikasjonsrådgiver Camilla Lundberg Berntzen i Skyss, sier de fikk sendt over en person fra Skyss for å informere om situasjonen til dem som sto og ventet. Kvart på åtte kom det endelig en buss.

— Jeg tror den får lesset med seg alle som sto og ventet.

Hun sier en ny buss vil gå fra Bystasjonen klokken 2009 denne lørdagskvelden. Egentlig skulle det gå ekstrabusser til Askøy. Hvorfor det isteden endte med ingen busser til Askøy, vet hun ikke ennå.

— Vi er usikker på hva som har skjedd. Det skulle jo ekstra busser. Det er veldig beklagelig. Årsaken vet vi ikke ennå.

Skal ikke være slik

Hun sier det er veldig beklagelig at folk måtte stå timesvis i kulden. Skyss kommer til å ta hendelsen opp med Nettbuss, som drifter bussene i vest.

— Jeg har veldig forståelse for dem nå. Sånn skal det ikke være.

Nina Holden Solheim sto med familien og ventet i evigheter. De ble stående på Bystasjonen. Ifølge henne beklaget en bussjåfør, og sa at feilen lå hos Skyss, og ikke Nettbuss.

Solheim la ut følgende melding på Skyss sine Facebook-sider lørdag kveld:

«Dette er alt annet enn greit og forsvarlig! Vi fikk nettoppvite at feilen ligger hos Skyss og ikke hos Nettbuss. Slik har flere busservært idag, og når vi omsider kommer oss videre er det timesvis til neste buss!! Tenk på flere barn som er trøtte og kommer sent hjem! På toppen av det heleer det iskaldt! Takk for at dere ødela en ellers så hyggelig dag med minebarn!!

Fikk hjelp

Hun mener dette ikke burde skje etter Lysfesten, et arrangement som Skyss vet om hvert eneste år.

Familien Solheim kom seg hjem ved hjelp av en barmhjertig samaritan. En kvinne de ikke kjente fikk datteren sin til å kjøre tilbake for å hente dem på Bystasjonen.

— Uten deres hjelp hadde vi blitt stående i nesten to timer i kulden. Godhjertet handling, sier Solheim, som retter en stor takk til familien og ønsker dem riktig så god jul.

FULLT: Slik så det ut på en av Askøy-bussene da den endelig kom seg avgårde. Passasjerene er alt annet enn fornøyd med måten situasjonen ble løst på.
PRIVAT