RUNE VALDERHAUG ROAR CHRISTIANSEN (foto)

Både telefon— og strømledningene havnet i veibanen da Gaiabussen kom på vidvanke på speilglatt is mandag morgen. Den kvinnelige sjåføren var alene i bussen og slapp uskadet fra sammenstøtet.

13. januar i fjor skjedde det et identisk uhell i akkurat den samme svingen i Hordnesvegen. Da var det også speilglatt, stolpen brakk tvers av, og ledningene sperret veibanen etter sammenstøtet med Gaiabussen.

På glattisen igjen Ny stolpe kom raskt opp. Og har fått stå i fred inntil morgentimene i går. Da var på ny en Gaiabuss på glattisen. Stolpen ble knust. Førstebetjent Rolf Fosse ved Fana politistasjon bekrefter overfor Bergens Tidende at det også i går var speilblank veibane.

Glatte sideveier – Dette er et problem på en del av sideveiene i Fana når nedbør fryser til is på veien. I går morges var det svært glatt, og dette er også forklaringen på uhellet, sier Fosse.

På ny måtte både Telenor og BKK rykke ut for å få ledningene hengt opp igjen i nok en ny stolpe, mens politiet dirigerte trafikken så lenge arbeidet pågikk. Så gjenstår det å se om stolpen overlever neste gang det kommer en buss fordi på glatten.