bt.no snakket med Berg Hansen sent fredag kveld, mens han kjørte på rute 31 mellom Fyllingsdalen og Mannsverk. Han er hovedtillitsvalgt i NTF for Tide-sjåførene ved avdeling Mannsverk.

— Fredag kveld har vi via vår trafikkleder klaget på glatte veier blant annet i Sollien-/Lægdene-området. Men så vidt jeg kan se nå, to timer senere, er det lite som har skjedd - bortsett fra strøing på en kortere strekning, sier Berg Hansen oppgitt.

— Det er helt utrolig at det skal ta så lang tid. Eneste svaret vi får er at de har alt av mannskaper ute, sier Berg Hansen, og minner om den dramatiske utforkjøringen nettopp i Sollien onsdag kveld.

— Går timesvis

Trafikkleder i Tide for Mannsverk og Fana, Sverre Jensen, bekrefter fredag kveld overfor bt.no at han gjentatte ganger har vært i kontakt med vaktsentraler i både fylke og kommune for å formidle klager på glatte veier fra sjåførene.

— Jeg blir ofte møtt med motspørsmål som dreier seg om hvilken type vei det er, om det er kommunal vei eller fylkesvei. Og så sier de at de er på vei ut. Men tilbakemeldinger fra sjåførene er at det går timesvis før noe skjer, sier Jensen.

Berg Hansen er soleklar i sin oppfatning.

— De må prioritere å komme seg ut på veiene. De vet hvor busstraseene går. I mine øyne er problemene blitt større etter at brøyte- og strøtjenester ble satt ut på anbud, sier Berg Hansen.

— Tidvis gjøres det en kjempejobb. Men til tider gjøres det også en forferdelig slett jobb med strøingen, mener han.

PÅ VIPPEN: Onsdag kveld sto denne bussen på vippen i Sollien. Føret var svært glatt. FOTO: Eirik Brekke

Ulik oppfatning

Trafikkleder Jensen mener ulike sjåfører har ulik oppfatning av brøyte— og strøsituasjonen.

— BIldet er ikke svart-hvitt. Men entreprenørene kunne kanskje vært litt raskere ute noen ganger, sier Jensen.

Og føyer til:

— Men det er vel et økonomisk spørsmål, som alt annet.

Berg Hansen har forståelse for at entreprenørene bruker en viss tid på å reagere.

— Til en viss grad, ja. Men ikke når det tar timer. I mine øyne er det systemet med anbud som har gitt store problemer. Det skal spares penger.

Ved vegvesenets trafikksentralen i Hordaland bekrefter vaktoperatør Stian Rosnes de at det er kommet en henvendelse til dem fra Tide fredag kveld.

— Men jeg vil ikke kommentere anklager om at arbeidet med å strø går for sent. Vi loggfører og tar videre henvendelser, men det er ikke vår oppgave å følge opp videre. Det får du ta med vegvesenets kontraktsansvarlige i morgen, sier Rosnes.

Er det grunn til å klage på strøingen? Si din mening i kommentarfeltet under!