Det sier politiadvokat Asbjørn Onarheim til BT.

Det var Vestnytt som skrev om siktelsen først.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim sa til BT i går at vitneforklaringer kan tyde på at mannen har forsøkt å komme seg på bussen, da han ble hengende fast i døren og deretter falt i bakken og ble overkjørt.

— Det er dette som er bakgrunnen for siktelsen, sier han.

Mistenker ikke promille eller høy fart

Sjåføren er foreløpig siktet etter straffelovens § 239, uaktsomt drap. Onarheim presiserer at siktelsen kan bli omgjort når etterforskningen er ferdig. Blant annet gjenstår tekniske undersøkelser av bussen, og flere avhør.

Føreren av bussen ble automatisk siktet idet han ble fratatt førerkortet etter ulykken.

Han motsatte seg ikke å bli fratatt førerkortet.

- Fryktelig fortvilet

Tirsdag ble han avhørt på nytt.

— Han har forklart seg greit. Haner selvfølgelig fryktelig fortvilet, sier advokat Jon Olav Holvik, som bistår sjåføren.

Advokaten mener det ikke er grunnlag for å slå fast at sjåføren har opptrådt uaktsomt.

— Han har kjørt pent og forsiktig, bussen har ikke hatt stor fart, og ingen har merket noe som helst. Så min oppfatning er at det ikke er snakk om uaktsomhet. Men utover det vil jeg ikke kommentere saken, sier advokaten.

Politiet bekrefter at det ikke er mistanke om at bussen har hatt for høy hastighet.

— Det er ikke mistanke verken om at han har kjørt i ruset tilstand, eller hatt høy fart. Sjåføren hadde korrekt førerkort, sier Onarheim.

Sjåføren sterkt preget

Politiet vil imidlertid sjekke om gjengen som driver bussen har alle papirene i orden.

— Det vil bli undersøkt. Men akkurat det formelle rundt dette er ikke avgjørende for oss i etetrforskningen av saken, sier politiadvokaten.

Ulykken skjedde i Småstrandgaten, like ved kjøpesenteret Xhibition. Sjåføren hadde 45 personer om bord i bussen da den svingte inn i Olav Kyrres gate på vei vestover natt til søndag.Robert K. Sæle hos Fest Trafikk på Sotra sa til BT i går at sjåføren tar ulykken fryktelig tungt.

— Det er en forferdelig situasjon for alle, mest av alt de etterlatte, sier han.

De pårørende etter den avdøde 26-åringen ønsker ikke at identiteten hans skal frigis.

Fellelse etter straffeloven § 239 kan medføre fengsel i inntil 3 år, eller under særdeles skjerpende omstendigheter i inntil 6 år. Under særdeles formildende omstendigheter kan bøter anvendes.