• Dette er uprovosert vold, og politiet er interessert i tips.

Like etter midnatt natt til søndag ble en bussjåfør utsatt for vold av to ungdommer, melder Bygdanytt.

Det skjedde da bussen sto på holdeplassen på Arna stasjon.

— To personer tok seg inn i bussen og bussjåføren ble slått av disse personene. Dette er uprovosert vold, og politiet er svært interessert i tips fra publikum, sier Vidar Almberg ved Bergen Nord Politistasjon til Bygdanytt.

Tirsdag kveld har politiet fortsatt ingen mistenkte i saken.

Prioriterer sikkerhet

Kommunikasjonsrådgiver Kaare Enæs i Tide forteller at det var sjåføren selv som ringte til politiet i etterkant av hendelsen. Han fikk en lettere hjernerystelse og ble sendt til legevakten for medisinsk sjekk.

— Vi er selvsagt glade for at det ikke gikk verre, samtidig ser vi svært alvorlig på denne type hendelser og sikkerheten til våre ansatte er høyt prioritert, sier Enæs til Bygdanytt.

Tilbake på jobb

Motivet til ungdommene er uklart, men angivelig var de misfornøyde med å ikke slippe inn i bussen. De brøt dermed opp døren.

— Det ligger i yrkets natur at sjåførene er en del alene på tider av døgnet der man kan bli utsatt for overfall. Heldigvis er det sjelden vi opplever slike ting, men vi kommer til å evaluere sikkerheten for sjåførene våre i etterkant av denne hendelsen, sier Enæs til avisen.

Bussjåføren, som er 60 år og blant selskapets mest rutinerte, skal ifølge Enæs ha tatt episoden pent og er allerede tilbake på jobb.

Alle Tides busser er utstyrt med overvåkningskamera, og Enæs sier at all relevant informasjon som finnes på videoen på bussen vil bli overgitt til politiet.