Ulykken skjedde ved 09.20-tiden i Davangerkrysset på Askøy. Minst tre personer skal være skadet i ulykken, og alle tre er sendt til legevakten for sjekk.

Smerter i nakke og rygg

— De klaget over smerter i nakke og rygg, forteller lensmannsbetjent Kjell-Bjørn Heggøy ved Askøy lensmannskontor.

Den omfattende ulykken skjedde på en rett strekning noen hundre meter nord for Davanger-krysset på Askøy.

Ifølge politiet skal den første personbilen ha kjørt inn i autovernet, før den stoppet i kjørebanen. Ytterligere en personbil stoppet opp bak denne.

Ulykken skjedde da bussen måtte svinge unna for bilføreren, som spaserte tilbake til autovernet for å plukke opp noen bildeler. Dermed krasjet den inn i de to bilene, som sto stille i veibanen.

— Deretter skar bussen over i motsatt kjørebane, hvor den traff en tredje personbil på bakre, venstre kant, opplyser lensmannsbetjent Heggøy.

Alle involverte parter kommer nå til å bli avhørt om omstendighetene rundt ulykken.

Tom for passasjerer

HSD-bussen var tom for passasjerer, og bussen ble ikke påført særlig materielle skader i ulykken.

— Bussen kunne kjøre fra ulykkesstedet, sier Heggøy.

De tre bilene måtte derimot taues vekk av Viking. Dette arbeidet pågikk fortsatt ved 10.30-tiden.

— En av bilene må nok kondemneres. De to andre bilene har også relativt store skader, sier Heggøy, som var på ulykkesstedet, da bt.no snakket med ham.

- Glattere enn andre steder

Føret skal ha vært vått og slapsete da ulykken inntraff. Ifølge lensmannsfullmektig Tore Thorsen kan kjøreforholdene være litt skumle ved ulykkesstedet.

— Den plassen kan være litt vond om vinteren. Det er jo snø på veiene her ute, men i dette krysset er det ofte glattere enn andre steder, sier Thorsen.

Han legger til at han ikke vet hvor mye føret har hatt å si for denne ulykken.

SMELL PÅ GLATTEN: Ulykken skjedde ved 09.20-tiden i Davangerkrysset på Askøy. Minst tre personer skal være skadet i ulykken.
FOTO: KNUT STRAND