En buss og en moped kolliderte i Nattlandsveien klokken 13.47.

— En moped og en buss har kollidert ved Tide sine garasjer i Nattlandsveien. Mopedisten er skadet. Han skal være bevisst, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Under bussen

Mopedføreren er kjørt til Haukeland Universitetssykehus med ambulanse.

Bussen skal ha kommet kjørende ut fra Tide-anlegget da ulykken skjedde.

— Jeg kan bekrefte at mopedføreren lå under bussen etter kollisjonen, og at bussen ble løftet opp med jekk for å få han løs og ut, sier Asbjørn Andersen.

- Bedt om å ligge i ro

  • Mannen lå ikke fastklemt. Vi som var på ulykkesstedet holdt han i ro, mens han lå under bussen. Dette for å forhindre benmargsskader. Han kunne fint røre seg, men ble oppfordret til å ligge i ro for å ikke påføre seg mulige større skader. Bussen ble løftet opp for å lette arbeidet til ambulansearbeiderne, sier en av de som tok kontroll på skadestedet til brannvesenet og ambulansen kom, til bt.no.

Lettere skadet

  • Den skadede er en mann i trettiårene. Skadeomfanget er ukjent, men ingen meldinger vi har fått tyder på at det er snakk om livstruende skader, sier Asbjørn Andersen.

— Mopedføreren er 33 år gammel og lettere skadet, sier kommunikasjonsrådgiver Anette Hellstrøm i Helse Bergen til bt.no.

Veien åpnet igjen

Nattlandsveien var stengt i rundt 20 minutter.

— Veien er nå åpen for fri ferdsel, sier vaktoperatør Elin Syrstad i Statens vegvesen til bt.no klokken 14.10.

Mopedføreren ble liggende fastklemt under bussen, men ble frigjort av ambulansemannskapet. Her er ambulansen på vei inn til Haukeland Universitetssykehus. FOTO: Alice Bratshaug.
Mopeden ble påført store materielle skader i sammenstøtet med bussen. FOTO: Alice Brattshaug.