Kollisjonen skjedde i krysset Nattlandsveien — Hagerups vei. Bussen skal ha kommet oppover Nattlandsveien, og var på vei nedover bakken mot Landåstorget da kollisjonen skjedde.

Var fastklemt

Sjåføren i lastebilen, en 58 år gammel mann, satt fastklemt en stund. Mannskapene fra brannvesenet fikk ham løs, og han ble kjørt til Haukeland Universitetssjukehus med ambulanse.

På sykehuset får bt.no opplyst at den 58 år gamle lastebilsjåføren er lettere skadd.

Bussen nesten tom

Det var kun én kvinnelig passasjer i bussen, i tillegg til den mannlige bussjåføren. Ingen av dem ble fysisk skadd.

Administrerende direktør Idar Sylta i Gaia Trafikk bekrefter at bussen som har kollidert, tilhører hans selskap.

— Det dreier seg om en arbeidsrute fra Eidsvåg til Haukeland Universitetssjukehus. Ettersom bussen allerede hadde passert Haukeland, hadde nesten alle passasjerene forlatt bussen da ulykken skjedde, sier han.

Bussen ser ut til å ha fått begrensede skader, men skal likevel undersøkes grundig før den blir satt inn i trafikk igjen.

Køer

Kollisjonen skapte store køer i Natlandsveien i morgenrushet, men politiet fikk raskt skikk på trafikkflyten igjen.

Blinkende gule lys

— Det har vært blinkende gule lys i dette krysset en minst en uke. Det kan ha vært medvirkende årsak til ulykken. Det er ofte vanskelig for bilister som kommer opp Hagerupsvei om morgen, fordi de må presse seg inn i den saktegående køen nedover Natlandsveien om morgenen, forteller Atle Hanseth, som kjører denne veien daglig, til bt.no.

En annen bilist mener det har vært blinkende gule lys i dette krysset helt fra påske. Hun mailer følgende til oss: - Jeg håper at lyssignalet snart kan bli operativt igjen slik at vi alle kan kjøre gjennom dette krysset uten å ha hjerte helt opp i halsen, og jo før jo bedre, mailer kvinnen, som bor i Natlandsveien, til bt.no.

Feil på anlegget

— Det har vært feil på lysanlegget i dette krysset, men det har ikke vært kontinuerlig blinkende gule lys i dette krysset hele tiden fra påske. Entreprenøren driver med feilsøking i området, for å finne ut hva feilen kan være, sier senioringeniør Trond Karlsen i Statens vegvesen til bt.no.

Få timer etter ulykken virket lysene igjen. En leser mailer oss, muligens en tanke ironisk, at det var kjempefint entreprenørene etter lang tids feilsøking, fant feilen så raskt etter ulykken.

<b>KRAFTIG SMELL:</b> Sjåføren av lastebilen er sendt til sykehus etter sammenstøtet med Gaia-bussen.
Rune Nielsen (MMS)