Også i forbindelse med avreisen fra Bergen onsdag kl. 12.30 ble det problemer. Passasjerene fikk tilbud om å ta buss til Stavanger og hoppe på fergen der.

Fjord Line hadde likevel regnet med at bergenserne skulle få ta fergen tilbake til hjembyen etter turen til Danmark. Slik gikk det ikke.

Busses igjen

Fergen returnerte til Stavanger klokken 09, men går ikke videre til Bergen. I stedet må passasjerene busses nok en gang.

— Årsaken er en feil ved en av maskinene. Vi har vært nødt til å kjøre på én maskin i stedet for to, og da rekker vi ikke å kjøre helt til Bergen, sier administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjord Line.

Som følge av problemet har rederiet også kansellert dagens avgang fra Bergen kl. 11.

Fjord Line hadde håpet å få reparert maskinen i Hirtshals torsdag, men en av delene var forsinket fra leverandøren. Nå håper rederiet å få løst problemet i Danmark lørdag.

Går saktere

Det er helt trygt å kjøre på én maskin, ifølge Fardal. Eneste problem er at det går fire-fem knop saktere enn vanlig. Standard marsjfart med to maskiner er 18 knop.

— Vi beklager feilen. Statistisk kan slikt skje et par-tre ganger i løpet av et år. Vi har ikke hatt problemer fra januar til september, sier Fardal.

Kommentarer? Vennligst bruk feltet under!