Klokken 10.22 lørdag formiddag fikk politiet melding om en trafikkulykke i Nattlandsveien i Bergen.

Seks skadet

— En buss har kjørt i fjellveggen nær Birkelundstoppen. Det skal være seks passasjerer i bussen. Noen skal være lettere skadet, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt.

Frode Rakkenes stod på bensinstasjonen like ved da bussen kjørte i fjellveggen.

— Vi hørte at det smalt og da jeg snudde meg så jeg bussen bli slengt tilbake, sier Rakkenes.

Han forteller at brannvesen, politi og flere ambulanser er på stedet.

Strømledinger henger ned i veien.

Alle passasjerer skal være ute av bussen.

— Det skal være flere skadet, men bare lettere, sier operasjonsleder Kolltveit. Fem passasjerer og sjåføren er sendt til legevakten for sjekk.

Veldig mye ambulanser, brannbiler og politi er på stedet, sier ett øyenvitne.

Ikke trolleybuss likevel

Politiet fikk først melding om at det var en trolleybuss som hadde krasjet, men det viste seg å være feil.

— Det er en leddbuss som har kjørt inn i ledningsnettet. Den var på vei sørover og krasjet i oppoverbakken nær Shellstasjonen, sier Kolltveit.

— Veien blir stengt inntil videre og folk må finne andre steder å kjøre. Det er umulig å si hvor lang tid opprydningen tar og når vi kan åpne veien igjen, sier trafikkoperatør Tore Tysse i Vegtrafikksentralen i Hordaland.

Kommunikasjonsleder Kaare Enæs i Tide Buss sier at det var en buss på linje 2 på vei til Birkelundstoppen som kjørte i fjellet like før endestoppen.

— Sjåføren vil videre bli fulgt opp av folk i selskapet. Vi har gode rutiner for å følge opp sjåfører etter slike ulykker, sier Enæs.

Han sier at Tide også ønsker kontakt med de passasjerene som kom til skade.

— De er velkommen til å ringe oss på telefon 55554313, sier Enæs.

Veien åpnet igjen

Kommunikasjonslederen opplyser at det allerede er satt inn ny buss i ruten, og ulykken skal derfor ikke få konsekvenser for trafikken på linje 2 videre utover dagen.

Etter å ha vært stengt i litt over en time på ulykkesstedet, ble veien klokken 11.30 åpnet igjen, med manuell dirigering av politiet.

— Det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken. Bussen blir nå tauet ned til verkstedet vårt på Mannsverk for nærmere undersøkelser, sier kommunikasjonsleder Kaare Enæs.

VEIEN STENGT: Fem passasjerer og sjåfør er sendt til legevakten for sjekk etter ulykken.
Bjarte Nesje